Skip to navigation Skip to main content

10 tips voor een onvergetelijke bergvakantie in Oman

7496 - 10 tips voor een onvergetelijke bergvakantie in Oman

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn wij dol op bergen, en schrijven wij met name over de Alpenlanden. Maar, natuurlijk zijn er nog veel meer prachtige landen in de wereld, die een bijzonder berglandschap hebben! Oman is één van deze landen en stiekem zijn we wel een beetje verliefd op de prachtige natuur van dit Sultanaat. Oman ligt op het Arabische schiereiland en grenst met Jemen, Saudi Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdstad van Oman is Muscat en vanaf Nederland vlieg je gemakkelijk hiernaartoe.

#1. Misfat Al Abriyeen

Op 1000 hoogtemeters ligt het dorp Misfat Al Abriyeen. Dit bijzondere dorp laat zich kenmerken door smalle steegjes, traditionele hoge modder gebouwen en agrarische terrassen.

Het dorp Misfat Al Abriyeen

#2. Saiq plateau

Een bijzonder natuurspektakel is het Saiq plateau, op 2000 hoogtemeters en omringd door bergen. Geniet hier van het prachtige uitzicht. Het Saiq plateau kan bereikt worden via een pittige wandelroute.

Uitzicht vanaf en bomen op het Saiq plateau

#3. Wadi Nakhar - De Grand Canyon van Oman

Wat dacht je van een wandeling naar de Grand Canyon van Oman? Vanaf het dorp Al Khitaym kun je via pad W6 wandelen naar het verlaten Sab Bani Khamis (dit duurt ongeveer een uur). Vanaf daar begint het avontuur...

Wadi Nakhar

#4. Wadi Bani Khalid

Via de Bidbid - Sur weg bereik je na ongeveer 200 kilometer (vanaf Muscat) Wadi (rivierdal) Bani Khalid. Wadi Bani Khalid is een zeer vruchtbaar dal, waardoor het een groene omgeving is. Bekijk hier prachtige watervallen, waterpoelen en boomgaarden.

Wadi (oftewel rivierdal) Bani Khalid © Rutger Heerling

#5. Majlis Al Jinn grot

In de oostenlijke Al Hajar bergen, diep in het hart van de bruine heuvels, ligt Majlis Al Jinn, één van de grootse ondergrondse grotten ter wereld. En als ik zeg groot, dan bedoel ik ook groot: 58.000 vierkante meter! De grot is 310 bij 225 meter en op sommige plekken wel 120 meter hoog.

De grot Majlis Al Jinn ©OT Oman

#6. 'Snake Canyon' via ferrata

In de buurt van Balad Sayt in Wadi Bani Awf ligt via ferrata 'Snake Canyon'. De route duurt in totaal 4 uur en bevat onder andere een tokkelbaan 100 meter boven het dal.

Via ferrata 'Snake Canyon' © C. Migeon

#7. Lions Jaw

Een spectaculaire rotsformatie in de vorm van een leeuwenkop, vlakbij Musandam Peninsula.

De 'Lions Jaw' rotsformatie

#8. Wadi Al Arbiyeen

Al Arbiyeen is één van de mooiste wadi's in de buurt van Muscat. De wadi ligt zo'n 3 kilometer van Wilayat Qurayat. De wadi is een diepe rivierkloof in de flank van de A'Sharqiyah Alhajar bergen. In de wadi zijn vier dorpen te vinden, te midden van bijzondere fruitboomgaarden.

Wadi Al Arbiyeen

#9. Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort

Opzoek naar luxe in de bergen van Oman? Dan zit je in het Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort, dat 1 oktober 2016 haar deuren opent, zeker goed. Het resort is te vinden op het eerder genoemde Saiq Plateau (op 2000 hoogtemeters!). Een spectaculair uitzicht, privé zwembaden, jacuzzi's, kinderbad, spa, 3 restaurants, kinderclub, kleding winkels.. Alles wat je je maar kunt bedenken vind je in Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort.

Luxe Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort ©Anantara

#10. Alila Jabal Akhdar

Nog zo'n luxe parel, is hotel Alila, met een bijzonder uitzicht over een kloof en omringd door de Al Hajar bergen. Een perfecte uitvalsbasis voor een actieve (of juist ontspannen) vakantie in Sultanaat Oman.

Alila Jabal Akhdar ©Alila
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.