Skip to navigation Skip to main content

Wandel app: deze 10 apps moet je hebben!

7227 - Wandel app: deze 10 apps moet je hebben!

Op zoek naar een goede wandel app? In dit weblog vind je 10 wandelapps die je wandeling leuker, veiliger of veelzijdiger maken. Tegenwoordig is er een flink aanbod van wandelapps beschikbaar. Zo kun je thuis eenvoudig je route plannen, kom je meer te weten over de natuur onderweg of ontdek je van welk spoor een bepaald dier is. Zo heb je alle informatie voor tijdens je wandeling bij je in je smartphone. Welke wandel app is jouw favoriet?

#1. Wandelen

Wie met name in Nederland wandelt, kan niet zonder de wandel app ‘Wandelen in Nederland’. Het is de populairste app van ons land en meer dan 100.000 mensen maken er regelmatig gebruik van. Je kunt er snel alle wandelingen (totaal 5.000) mee vinden die bij jou in de buurt starten. Download deze app: Android & iOs.

#2. Vogelzang Id

Ook altijd zo nieuwsgierig welk vogeltje je hoort fluiten in die boom? De app volgezang Id biedt uitkomst. De app herkent automatisch het gezang of de roep van vogels (135) en vertelt je vervolgens welke soort het is. Download deze app: Android & iOs.

App Vogelzang Id

#3. Geocaching

Geocachen is digitaal schat zoeken en wint enorm aan populariteit. Met de geocaching app kun je gaan speuren naar miljoenen geocaches in meer dan 185 landen. De app geeft je tips, aanwijzingen en instructies over geocaching. Download deze app: Android & iOs.

#4. Peakfinder

Met de Peakfinder app weet je precies naar welke bergen je kijkt. De app werkt offline, maakt gebruik van GPS en beschikt over de namen van meer dan 250.000 bergtoppen. Zo krijgen al die onbekende bergen opeens een naam! Download deze app: Android & iOs.

Peakfinder

#5. Camera+

Serieuze foto’s maken met wandelen en geen spiegelreflexcamera meenemen? Met de app Camera+ maak je op een eenvoudige manier veel mooiere foto’s met je iPhone! Scherpstellen, belichting, sluitertijd, ISO-waarde, noem maar op en je kunt het met deze app instellen. Download deze app: iOs

Camera+ app

#6. Leafsnap

De Leafsnap maakt het mogelijk om bladeren van een boom te herkennen. Wanneer je een foto van een blad maakt, identificeert de app welke soort het is en krijg je aanvullende informatie. De namen worden in het Engels en Latijn weergegeven. Download deze app: iOs.

Leafsnap app

#7. MapMyHike

Na afloop van een wandeling is het wel zo leuk om te zien hoeveel kilometer je hebt afgelegd. De app MapMyHike maakt gebruik van GPS en legt daarnaast ook je snelheid, hoogtemeters, energieverbruik en route vast. Zo kun je later altijd terugvallen op deze data! Download deze app: Android & iOs.

#8. HollandRoute

De HollandRoute neemt je mee langs de mooiste erfgoedlocaties (handel, nijverheid, techniek, industrie, waterbeheersing, infrastructuur en sociale geschiedenis) in de wijde omgeving van Amsterdam. In totaal beschikt de gratis app over 65 routes. Download deze app: Android & iOs.

HollandRoute

#9. Spoorzoeker

Een pootafdruk in het zand, een keutel in het gras; met de Spoorzoeker app weet je binnen de kortste keren van welk dier je een spoor hebt gevonden. Ook is de app voorzien van een quiz, 'gereedschap' en dierenlijst. Download deze app: iOs.

Spoorzoeker app

#10. EHBO-app

Hopelijk hoef je deze app niet regelmatig te gebruiken. Maar mocht het nodig zijn, dan is het fijn dat je de EHBO-app tot je beschikking hebt. Zo weet je direct wat je moet doen bij de meest voorkomende verwondingen en blessures. Download deze app: Android & iOs.

EHBO-app

Wat is jouw favoriete wandel app? Laat een reactie achter!

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.