Skip to navigation Skip to main content

Wandelen Kitzbüheler Alpen: routes voor jong & oud

7205 - Wandelen Kitzbüheler Alpen: routes voor jong & oud

Wandelen in de Kitzbüheler Alpen, je krijgt er geen genoeg van. Zowel ervaren hikers als minder veeleisende bergwandelaars kunnen hier uitstekend uit de voeten. Lange routes, culinaire wandelwegen, themapaden; de Kitzbüheler Alpen heeft aan wandelmogelijkheden geen gebrek. De vier Tiroolse vakantieregio´s Brixental, St. Johann in Tirol, Hohe Salve en PillerseeTal bieden een bijzonder wandelgebied met 2500 km aan routes.

Themawandelwegen voor families

Dat wandelen ook leerzaam is bewijzen de themaroutes van de Kitzbüheler Alpen. Op de themawandelwegen, die net zo interessant zijn voor kinderen als voor volwassenen, kom je van alles te weten over de natuur. De wildromantische Grießbachklamm in Erpfendorf is een van de mooiste wandeldoelen van de Kitzbüheler Alpen. Of je beleeft onder het motto “spelen, onderzoeken en ontdekken op de berg” de talrijke stations van de Alpinolino themaweg (Westendorf).

Kitzbüheler Alpen Trail (KAT Walk)

Ervaren bergwandelaars die niet terugdeinzen voor een meerdaagse tocht kunnen zich wagen aan de KAT Walk. Ontdek de Kitzbüheler Alpen in 6 etappes met in totaal 106 kilometer en 6350 hoogtemeters. Het geheim van deze route? Onder het motto ‘smullen in plaats van snurken’ wordt langeafstandswandelen gecombineerd met comfort en culinair genot. Zo overnacht je in een comfortabele 2-persoonskamer met douche en geniet je van heerlijk eten. Nieuw is de KAT Walk compact: verdeeld over vijf dagen biedt hij 76 wandelkilometers en meerdere mogelijkheden om de route met de gondelbaan in te korten.

WAIWI door het PillerseeTal

Het PillerseeTal en de regio St. Johann in Tirol presenteren ook nieuwe lange afstand wandelwegen. Tussen Waidring en de Wildseeloder loopt de WAIWI in drie etappes door het PillerseeTal en toont hierbij de veelzijdigheid van de regio: de weg loopt via de huisberg langs de Pillersee naar het grote, toegankelijke Jacobskruis op de Buchensteinwand en dan verder naar de idyllisch gelegen Wildseelodersee. Koasa Trail heten de vijf etappes van de eveneens nieuw opgezette weg, die naar de mooiste plekjes van de regio rondom St. Johann in Tirol loopt. Ook hier wordt het bagagetransport verzorgd en er wordt overnacht in accommodaties zonder slaapzaal.

Wandelen maakt hongerig

Wandelen in de berglucht maakt hongerig, maar de diverse berghutten bieden gelukkig uitkomst! Of je nu zin hebt in kaiserschmarrn, Tiroler gröstl of käsespätzle, diverse traditionele gerechten staan altijd op de kaart. De basis vormen in het algemeen regionale en plaatselijke producten. Wandelen en uitmuntend eten – dat laat zich van 1 tot 10 oktober in het Brixental met elkaar verbinden. Oostenrijks vier-koksmutsen-kok (hoogste onderscheiding van Gault&Millau) Simon Taxacher presenteert in deze periode in zijn thuis Kirchberg en Aschau een gourmetfestival, dat als titel „Simon Taxacher Kulinartika“ heeft.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.