Skip to navigation Skip to main content

7 redenen om een keer te logeren bij de boer in Zuid-Tirol

Groenten Boerderij Zuid Tirol
© Roter Hahn

Vakantie op de boerderij is een bijzondere belevenis. Zeker wanneer deze boerderij gelegen is in het prachtige Italiaanse Zuid-Tirol. Een regio die bekend staat om haar vele zonuren, indrukwekkende bergen en heerlijke keuken. De combinatie van bergen en het pure boerenleven is uniek en spreekt zowel jong als oud aan. De vakantie boerderijen van Roter Hahn zijn er in alle soorten en maten; van eenvoudig tot luxe boerderijen met designkamers. Enkele weken geleden schreef ik al over onze ervaring op een vakantieboerderij in maart. In dit weblog 7 redenen om een keer op vakantie te gaan bij een boer in Zuid -Tirol.

#1. Je komt op onontdekte plekjes, ver weg van het massatoerisme

Iedere vakantieboerderij van Roter Hahn is in eerste instantie een boerenbedrijf. Dit betekent dat ze over het algemeen niet in de drukke toeristencentra liggen. De highlights van de regio zijn vaak wel eenvoudig en snel te bereiken, maar logeren doe je op de mooiste onontdekte plekjes van Zuid-Tirol.

#2. Je maakt kennis met de bevolking van Zuid-Tirol

Wanneer je logeert op een vakantieboerderij maak je kennis met de familie die er woont en werkt. Hierdoor kun je - als je dat wilt, het hoeft niet - een goed beeld krijgen van het dagelijkse leven op de boerderij en de plaatselijke bevolking écht leren kennen.

#3. Je proeft de lekkerste producten, vers van de boerderij

Elke boerderij heeft eigen producten en deze kun je ook proeven. De boer is trots op zijn producten en zal je met plezier kennis laten maken met alles wat hij produceert. Geniet van de lekkerste wijn, huisgerookt spek, verse melk en eieren of een sappige appel.

#4. Als je wilt, kun je een handje meehelpen

Als je het leuk vindt, kun je ook handje helpen op de boerderij. Met de oogst, het zoeken van de eieren of het uitmesten van de stal. Vooral kinderen vinden het vaak fantastisch om te helpen in de stal of op het land.

#5. Je krijgt de beste tips voor wandelingen en uitstapjes

De familie waar je logeert kent de omgeving natuurlijk op z'n duimpje. Zij kunnen je de beste tips geven voor mooie wandelingen, fietstochten of andere uitstapjes in de regio. Ook weten ze vaak precies in welke berghut of restaurant je het lekkerst kunt eten.

#6. Je komt er écht tot rust

Geniet van de geluiden van de natuur en de boerderij. Bekijk de mooiste zonsondergangen vanuit je luie stoel op het balkon of lees een boek in de hangmat. Na een heerlijke dag buiten zul je 's nachts meestal heerlijk slapen, totdat de haan 's ochtends kraait omdat er een nieuwe dag begint.

#7. Je kunt de leukste dieren knuffelen

Op de meeste boerderijen wonen ook dieren. Sommige boeren houden koeien of varkens, maar honden, katten en konijnen tref je bijna overal. Veel van deze dieren laten zich maar al te graag knuffelen en worden al snel dikke vriendjes met je kids.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.