Ontdek de natuur van de Vercors

Ontdek de natuur van de Vercors

30 juni 2015

door Yvonne in Algemeen

De Vercors ligt tussen de Franse Alpen en de Provence en profiteert van de subtiele klimaatinvloeden van zowel de bergen en de Middellandse Zee. De diversiteit en bijzondere pracht van dit landschap, dat tussen de bergen en het platteland ligt, maken de Vercors tot een uniek avontuurlijk gebied dat garant staat voor een bijzondere natuurbeleving. Een verblijf in de Vercors is een moment van pure ontspanning !

De Vercors Trièves

De Trièves is een gebied met talrijke facetten en staat bekend om het ecotoerisme. Het is gelegen tussen meren en bergen, van de blauwe wateren van het meer van Monteynard-Avignonet tot aan de top van de berg Grand Veymont, via de Mont Aiguille (Naaldberg) en het Oostelijke Balkon van de Vercors. Te voet, op de fiets, te paard of vergezeld van een ezel, de Trièves biedt je talrijke mogelijkheden voor wandelingen en tochten met het gezin of samen met andere sportievelingen.

De Vercors Trièves

De Vercors Quatre-Montagnes

Een eiland midden op het continent: De Vercors Quatre-Montagnes bestaat uit een plateau dat omgeven wordt door verschillende bergtoppen, met levendige dorpjes en talrijke toeristische voorzieningen, De Vercors Quatre-Montagnes lijkt op geen enkel ander gebied, ligt op een beschermde plek in een ruig landschap en heeft een bijzondere uitstraling. Beleef ook de charme van de 6 traditionele authentieke dorpjes in dit gebied: Villard de Lans, Autrans, Corrençon en Vercors, Lans en Vercors, Méaudre en St Nizier du Moucherotte.

De Vercors Quatre-Montagnes

De Vercors-Drôme

De Vercors-Drôme ligt in het hart van de Vercors. Het is een gebied van ruimte waar natuur en geschiedenis zich met elkaar vermengen. Ontdek de Vercors-Drôme en zijn bergdorpen, uitgestrekte plateaus, rotspartijen en zijn bijzondere routes: Een nog ongerept domein, bestaande uit overweldigende en gevarieerde landschappen. Een overal aanwezige natuur, die van dit gebied een groot speelterrein maken, ideaal voor het beoefenen van allerlei activiteiten in de open lucht: Wandelen, mountainbiken, verkennen van grotten, canyoning, paragliding, vissen…er is voor ieder wat wils! De Vercors-Drôme is een gemakkelijk toegankelijk gebied voor het gehele gezin.

De Vercors-Drôme

De Vercors-Royans

De groene piedmont, welke grenst aan de vallei van de Isère – land van de walnoten, waarvan het landschap gekenmerkt wordt door talrijke rivierkloven (La Bourne, Combe Laval) en schilderachtige wegen die grenzen aan de grote bossen van Lente en les Coulmes. Dit grotendeels nog ongerepte gebied verbergt talrijke schatten en bijzondere plekken. De Royans is een natuurlijke kom, gelegen tussen watervallen en weilanden, met een bijzonder landschap met verbazingwekkende rotspartijnen die oprijzen in het stille landschap. De natuur heeft de mensen de mogelijkheid gegeven hier hun eerste activiteiten te ontwikkelen met behulp van vindingrijkheid en hard werken, dankzij de twee grootste rijkdommen van het gebied : water en hout.

De Vercors-Royans

De Vercors-Vinay

Ontdek het hart van het land van de walnoten van Grenoble! Verken de prachtige routes met uitzicht over de Vercors met hun talrijke watervallen en riviertjes. Vanaf de rivierkloof van de Ecouges of de prachtige route van de rivierkloven van de Nan is het uitzicht over de walnotenbomen van de Vinay adembenemend. Gedurende een dag of een langer verblijf zult u de verleiding niet kunnen weerstaan om de specialiteiten van dit gourmandische gebied te ontdekken. Je kunt tevens overnachten in een echte drogerij of accommodaties aan de rand van boomgaarde en profiteren van de talrijke wandelroutes die dit groene landschap doorkruisen.

Klik hier voor meer informatie over de Vercors >>

Zomervakantie tips