Skip to navigation Skip to main content

Wat doe jij het liefst in de bergen? Een update.

6528 - Wat doe jij het liefst in de bergen? Een update.

Sinds een aantal weken hebben we op indebergen.nl een poll: Wat doe jij het liefst in de bergen? Inmiddels heeft een groot aantal bergliefhebbers meegedaan en is het tijd voor een eerste update. De meeste bezoekers kozen voor wintersport en wandelen. Maar, 12% van de deelnemers koos voor ‘iets anders’, en wat dat onder andere is, lees je in deze blog.

Nog niet meegedaan? Ga nu naar de poll en maak kans op de Online Outdoor Waardebon t.w.v. € 100,->>

Wintersporten favoriet

42% van de deelnemers koos wintersporten als dé favoriete bezigheid in de bergen. Daarna volgt wandelen met 37%. Persoonlijk had ik gedacht dat wij - als ‘fietsend volkje’ - deze activiteit ook graag uitoefenen in de bergen, maar dat viel tegen. Slechts 3% van de deelnemers stapt het liefst op een tweewieler in de bergen.

Wat doen wij het liefste in de bergen
Het overzicht van de poll: wintersporten is favoriet

Iets anders…

We hadden ook de categorie ‘iets anders’. Hierin konden deelnemers zelf invullen wat zij graag doen tijdens een vakantie in de bergen. Fotografie werd hier regelmatig ingevuld, net als adventure sporten zoals raften, canyoning en paragliden. Verder houden veel mensen van klettersteigen en motorrijden. Ook de relatief nieuwe bergsport trailrunning werd enkele keren genoemd. Hierbij nog enkele antwoorden die gegeven werden:

  • › “In de bergen gaat mijn hart open en mijn hoofd leeg. Ik hoef er alleen maar te zijn.”
  • › “Intens genieten van uitzicht, frisse lucht en vrijheid.”
  • › “Sneeuwengeltjes maken!”
  • › “Mineralen zoeken.“
  • › “Tijdens wintersport uit plotseling stilhangende zetelliften springen…”
  • › “Hike survival! Incl. overnachting in de bivakzak… onbetaalbaar!”
Dolimeten - Val Gardena

15 juni: de eerste winnaar

Onder de deelnemers van onze poll verloten we iedere maand een Online Outdoor Waardebon t.w.v. € 100,-. Op 15 juni is het een maand geleden dat we de poll gestart zijn en dan zullen we de eerste winnaar bekend maken. Houd onze website en Facebook dus goed in de gaten om te kijken of jij gewonnen hebt. Verder houden we je natuurlijk op de hoogte van de stand: blijft wintersporten het populairst?

Nog niet meegedaan? Ga nu naar de poll en maak kans op de Online Outdoor Waardebon t.w.v. € 100,->>

Wintersport
Wintersporten is tot nu toe het populairst onder deelnemers. Maar blijft dat zo?
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.