Skip to navigation Skip to main content

Boerderijhoppen in Zuid-Tirol

6467 - Boerderijhoppen in Zuid-Tirol

In het Italiaanse Zuid-Tirol kun je deze zomer een ‘toer de boer’ maken. Hierbij maak je een rondreis langs de highlights van de regio, terwijl je verblijft op verschillende vakantieboerderijen. Op deze manier leer je niet alleen de veelzijdige regio kennen, maar maak je ook kennis met het boerenleven op meerdere plaatsen. Onder de naam ‘Roter Hahn’ hebben de boerderijen in Zuid-Tirol zich verenigd en boeken kan snel en gemakkelijk via de website. Je kunt natuurlijk je eigen route uitstippelen, maar om je alvast op weg te helpen, geven we hieronder een voorbeeld van een afwisselende ‘toer de boer’.

Starpunt: Vinschgau

De streek Vinschgau is een goed startpunt om een rondreis te starten. Dit uitgestrekte dal staat bekend om haar fruitteelt en de wandelroutes op eeuwenoude Waalwegen (oude irrigatiekanalen) door de boomgaarden of langs imposante kastelen. Wie het letterlijk hogerop zoekt, maakt een tocht rond de Ortler of in de Örtztaler Alpen. Verblijven kun je bijvoorbeeld op de Roter Hahn boederij Inner-Glieshof in Mals. Maak samen met de kids kennis met het boerenleven op deze boerderij die middenin het ongerepte landschap ligt.

Inner-Glieshof in Mals
Vakantieboerderij Inner-Glieshof in Mals

Palmbomen in Meran

De volgende stop is Meran. In deze sfeervolle stad kwam keizerin Sissi al om te kuren. In de stad zie je olijfbomen en palmen, terwijl je sneeuw en ijs kunt zien op de omliggende bergtoppen. In de smalle straatjes en promenades van de stad vind je mooie winkels, galeries, knusse cafés en uitstekende restaurants. Slapen kun je bij de boerenfamilie op Neuhauserhof in Meran. Op deze kleinschalige boerderij wordt fruit en wijn geteeld.

Indrukwekkende Dolomieten

Als je in Zuid-Tirol bent kun je de Dolomieten natuurlijk niet overslaan. Deze indrukwekkende bergen behoren absoluut tot de mooiste van de wereld. Ontdek ze te voet, per mountainbike of via de berglift. Als je een appartement boekt bij Funtnatscherhof in Völs verblijf je in recent gerenoveerde appartementen met een prachtig uitzicht op de Dolomieten.

Rother Hahn boederij
Geniet van de lokale producten op de boerderij

Bezoek de badplaats van Zuid-Tirol

In de wijn regio van Zuid-Tirol, ligt de plaats Kaltern. In de omgeving vind je wijngaarden, oude landhuizen, cipressen en laurier- en olijfbomen, waardoor je je in een Mediterraans landschap waant. Het ‘Lago di Caldaro’ is het warmste zwemmeer van de Alpen en vormt het hart van de streek. In het Biobauernhof St. Quirinus kun je overnachten in luxe. Naast moderne appartementen biedt de boerderij ook een verwarmd zwembad.

Biobauernhof St. Quirinus
Heerlijk relaxen in de tuin van Biobauernhof St. Quirinus

Dit was een voorbeeld van een reis langs meerdere highlights en boerderijen van Roter hahn. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Bezoek de website van Roter Hahn voor alle vakantieboerderijen in Zuid-Tirol >>

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.