Skip to navigation Skip to main content

Maart is wijnmaand in Zuid-Tirol

6325 - Maart is wijnmaand in Zuid-Tirol

In maart kunnen wijnliefhebbers hun hart ophalen in Zuid-Tirol. In deze regio in het noorden van Italië worden in maart namelijk twee wijnevenementen georganiseerd. Van woensdag 4 tot en met zaterdag 7 maart is het tijd voor een wijnproeverij tijdens de Bolzano Wine Tasting. Wintersporten én wijn drinken kan op zondag 29 maart. Wintersporters kunnen op die dag van berghut naar berghut skiën om tijdens de Wine Skisafari te genieten van de beste Zuid-Tiroolse wijnen op 2.000 meter hoogte.

Bolzano Wine Tasting

De jaarlijkse wijnproeverij in Bolzano staat dit jaar voor de 93ste keer voor de deur. Vanaf woensdag 4 maart tot en met zaterdag 7 maart zijn wijnliefhebbers uitgenodigd om te proeven van een selectie van de beste wijnen die deze regio te bieden heeft. Het evenement wordt geopend met een gala diner, waar de wijnen worden geserveerd met culinaire gerechten gemaakt met lokale ingrediënten. De daaropvolgende dagen komen wijnproducenten uit heel Zuid-Tirol naar Bolzano om hun meest exclusieve wijnen te presenteren.

Wine Skisafari

Wat is er nu fijner dan skiën te combineren met een mooi glas wijn? Op zondag 29 maart kunnen liefhebbers van zowel wintersport als wijn meedoen met de speciale Wine Skisafari. Ook wel “Dé dl vin” genoemd in het Ladinisch. Tijdens deze safari ski je van berghut naar berghut om verschillende wijnen te proeven. Op 2.000 meter hoogte staan de meest bijzondere rode, witte en bruisende wijnen uit Zuid-Tirol voor je klaar. De berghutten die mee doen zijn: Club Moritzino, Bioch, I Tablà en Piz Arlara. Salute!

Toonaangevende wijncultuur

Zuid-Tirol kent een toonaangevende wijncultuur. In deze regio in het noorden van Italië groeien circa 20 druivensoorten die goed zijn voor wijnen van topkwaliteit. In de laatste editie van Vini d’Italia, dé gids op het gebied van Italiaanse wijn, schitteren niet voor niets maar liefst 28 wijnen uit Zuid-Tirol.

Klik hier voor meer informatie over een vakantie in Zuid-Tirol >>

Toonaangevende wijncultuur Zuid-Tirol
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.