Skip to navigation Skip to main content

Winter in Duitsland

6136 - Winter in Duitsland

Koning Winter heeft even op zich laten wachten dit jaar, maar sinds afgelopen weekend is het in bijna heel Europa echt winter. Zo ook bij onze oosterburen in Duitsland. Duitsland is ook in de winter een geliefde bestemming onder vakantiegangers. Je kunt er heerlijk skiën, langlaufen, sleeën of een stad bezoeken. Hierbij tips voor een wintervakantie in Duitsland.

Skiën in Duitsland

Duitsland is een ideale bestemming voor een skitrip. Binnen 3 uur rijden vanaf Utrecht sta je al op de pistes in het Sauerland. Winterberg is hier de populairste bestemming. Door de vele sneeuwkanonnen is het seizoen daar bovendien behoorlijk sneeuwzeker. Je kunt er zelfs gemakkelijk voor een dagje naar toe. Op zo’n 7 uur rijden ligt het Zwarte Woud, ook hier heb je diverse mooie skigebieden waaronder Feldberg. Wil je toch liever naar de Alpen? Dan moet je doorrijden naar Zuid-Duitsland. Hier liggen de sneeuwzekere skigebieden van bijvoorbeeld Oberstdorf of Garmisch-Partenkirchen.

Feldberg
Pistes op de Feldberg in het Zwarte Woud

Winterbeleving

Maar veel vakantiegangers gaan niet alleen om te skiën naar Duitsland. Het land biedt namelijk een volledige winterbeleving. Ga je liever langlaufen door de natuur, dan zijn er hier voldoende mogelijkheden voor. Zowel dichtbij huis in bijvoorbeeld Willingen, maar ook in de Beierse Alpen zijn heel veel mogelijkheden. En lekker met de slee van de berg? Dat kan op een van de vele rodelbanen, die soms ook ’s avonds geopend zijn. Ook zijn er in de berg- en heuvelgebieden veel wandelpaden die (gedeeltelijk) vrijgemaakt worden van sneeuw.

Chiemgau
Langlaufen in de Chiemgau Region in Beieren

Winterberg
Winterse wandelingen in de buurt van Willingen en Winterberg

Winkelen in Keulen of Düsseldorf

Veel landgenoten die in de grensstreek wonen weten het al lang: in Duitsland kun je heel goed winkelen! Zij gaan vaak voor dagelijkse boodschappen, maar ook voor alcohol de grens over, omdat de prijzen hier een stuk gunstiger zijn. In de centra van steden als Düsseldorf of Keulen vind je een groot aanbod aan mooie winkels. Kleding, schoenen, tassen en cosmetica, de keuze is enorm. En tussendoor kun je heerlijk koffie drinken met ‘Kuchen’ in een gezellig café.

Kortom, Duitsland is een prima bestemming voor een (korte) winterse vakantie.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.