Skip to navigation Skip to main content

Beleef de Top of the Mountain concerten in zomer!

5769 - Beleef de Top of the Mountain concerten in zomer!

Jaarlijks vinden in Ischgl in de winter de ‘Top of the Mountain’ concerten plaats. Verwacht je nu typische Tiroler taferelen? Dan zit je er goed naast! Elton John, Mariah Carey, Tina Turner, Rihanna en Robbie Williams zijn een aantal van de grote namen die hier op het podium hebben gestaan sinds 1995! Ook in de zomer kan je deze concerten nabeleven dankzij het avonturenparcours ‘Walk of Lyrics’. Deze bijna drie kilometer lange wandelroute neemt je mee op reis langs de plekken waar artiesten, die in de loop der jaren optraden, centraal staan. Met de kinderen op vakantie naar Ischgl? Voor het hele gezin is er ook de Adventures Stage, een twee kilometer lang avontuur tussen stenen, hout en touwen.

Het ‘Walk of Lyrics’ pad

In Ischgl is het mogelijk om op een bijzondere manier de ‘Top of the Mountain’ concerten te ervaren. Wandelaars beleven in drie verschillende settings onder andere de hits ‘Umbrella van Rihanna, ‘Sending out an S.O.S.’ van the Police en ‘Message in a Bottle’ van Sting. Dankzij dit themapad is het mogelijk om een glimp op te vangen van een aantal van de vele internationale muzieksterren die optreden in Ischgl. Tijdens de wandeling ligt de focus op de interpretatie van de poëzie achter de nummers, verbeeld of dankzij een akoestische ervaring. Wil je nog verder wandelen? Het ‘Walk of Lyrics’ pad is onderdeel van een hiking trail van 7,5 kilometer.

Op avontuur met het gezin

Actie, snelheid en uitdaging! Dat is wat je kan verwachten rondom de Pardatschersee en Schwarzwassersee in de Fimbatal vallei. De nieuwe, twee kilometer lange wandelroute ‘Aventure Stage’ is hier namelijk te vinden! Vanaf het middenstation van de Fimba- of Silvrettalift begint het pad dat langs de twee meren loopt. Voor de kinderen en jongeren zijn langs het pad diverse activiteiten en uitdagingen te vinden in de vorm van klimwanden en evenwichtsoefeningen bestaande uit stenen, hout en touwen. Het hoogtepunt is de grote speeltoren, waar kinderen tot 12 meter de hoogte in kunnen klimmen via 5 niveaus. Voor ouders zijn er rustpunten en barbecue plaatsen te vinden.

Korting met de Silvretta Card

De gratis all-inclusive Silvretta Card biedt vakantiegangers voordelen en toegang tot vele activiteiten in de regio Ischgl, Galtür, Kappl en See. Maar wat precies? Gratis toegang tot alle kabelbanen en zwembaden waaronder het Alpinarium in Galtür en het kabelbaanmuseum in Ischgl. Motormuizen krijgen korting op de huurprijs van een motor bij High bike test centre Paznaun en de deelname aan het weekprogramma, bestaande uit activiteiten als gletsjersafari, klimmen met het hele gezin en een smokkelaarstoch, is eveneens gratis! 

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.