Skip to navigation Skip to main content

20e editie van ‘Sounds of the Dolomites’

5672 - 20e editie van ‘Sounds of the Dolomites’

Genieten van muziek in het bijzondere decor van de Dolomieten. Dat kan tijdens het festival ‘I suoni delle Dolomiti’ dat dit jaar voor de 20e keer georganiseerd wordt in Trentino. Maar voordat je de eerste tonen van de muziek kunt horen zul je eerst een wandeling moeten afleggen. De concerten – van jazz tot klassiek – vinden namelijk plaats op bijzondere plaatsen in de bergen. En die zijn meestal alleen bereikbaar te voet!

Wandelen naar het concert

Musici, vakantiegangers en inwoners maken gezamenlijk een wandeling. Het concert aan het eind van de wandeling is een ware ontmoeting tussen kunst en natuur. De muzikanten dragen hun instrumenten op de schouder, zitten in het gras of spelen te midden van het publiek in een natuurlijke omgeving. Bezoekers hebben manden met eten en drinken meegenomen en hebben een comfortabel plekje gezocht. De zon schijnt. “Masetro! Musica!” het concert kan beginnen.

Vrijheid vieren

Al 19 jaar heeft het festival ’s werelds grootste muziekvirtuozen naar de toppen van Trentino gebracht. In juli 2014 is het precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Deze oorlog heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Trentino. Om stil te staan bij deze gebeurtenis en het gevoel van vrijheid te vieren, besteed het muziekfestival dit jaar extra aandacht aan dit thema. Zo speelt er onder andere een ensemble van Italianen en Oostenrijkers, de vijanden van weleer.

De hele zomer muziek

Het muziekfestival vindt plaats in de maanden juli en augustus. Op diverse locaties kun je concerten bijwonen. Sommige optredens zijn pas bereikbaar na een flinke wandeling en andere zijn eenvoudiger toegankelijk via een lift. Ook zijn er enkele concerten in berghutten en een aantal is tevens bereikbaar voor mensen in een rolstoel. In geval van tegenvallende weersomstandigheden zijn er alternatieve locaties.

I suoni delle Dolomiti

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.