Skip to navigation Skip to main content

Avontuurlijke familievakanties op de boerderij

5663 - Avontuurlijke familievakanties op de boerderij

Kinderen brengen maar al te graag een vakantie door op de boerderij. Tijdens een vakantie op een van de gezinsvriendelijke Roter Hahn vakantieboerderijen in het Italiaanse Zuid-Tirol staat je het nodige te wachten. Terwijl de kinderen zich vermaken, kan jij heerlijk ontspannen. Niet alleen op de boerderij zelf leven kinderen zich helemaal uit, ook de omgeving heeft alle ingrediënten voor een avontuurlijke vakantie.

Het leven op de boerderij

Zo maak je prachtige wandelingen met prachtige vergezichten, ga je wildlife spotten met de boer of krijg je een adrenaline boost tijdens canyoning of klettersteigen langs loodrechte bergwanden. Kinderen voelen zich helemaal thuis op een boerderij. Verstoppertje spelen in de wei, ravotten op het erf of de dieren in de stal voeren. Tijdens een vakantie op een gezinsvriendelijke boerderij zijn de dagen echt te kort. Er valt ten slotte van alles te beleven. Terwijl de kids de konijnen knuffelen, stoeien in de hooiberg, eieren rapen in het kippenhok, zelf een wandelstok maken of stiekem frambozen snoepen, kan jij genieten van je welverdiende vakantie.

Op pad met de boer

Een Roter Hahn vakantieboerderij is een ideale uitvalsbasis voor iedereen die iets van de omgeving wilt ontdekken. De beklimming van de favoriete bergtop of fietsroute begint meteen voor de deur. De routes bieden sportieve gezinnen volop de mogelijkheid om de fascinerende bergwereld te ontdekken. Het landschap wordt gedomineerd door de Alpen en de Dolomieten met haar veelzijdige flora en fauna. Wat is er spannender dan in alle vroegte op pad te gaan? De boer neemt je graag mee op een Zuid-Tiroler safari of naar de mooiste zonsopgang. Wie zelf op pad wilt, krijgt van niemand minder dan de boer zelf de beste tips.

© Roter Hahn

Adrenaline boost voor families

Gezinnen die op zoek zijn naar meer actie, vinden hun uitdaging tijdens het klettersteigen: klimroutes die de meeste bergtoppen binnen handbereik brengen. Voorzien van klimgordel, touw, karabiners, helm en klimschoenen kom je veilig boven. Als beloning voor alle inspanning geniet je van een schitterend uitzicht, op mooie dagen talloze kilometers ver. In de kloven van de gebergten kun je je ook wagen aan canyoning. Door middel van een combinatie van wandelen, klimmen, springen, zwemmen en abseilen volg je de route van een rivier.

Maak kennis met Roter Hahn

Roter Hahn is gespecialiseerd in boerderijvakanties in Zuid-Tirol. Alle 1.600 locaties zijn werkende boerderijen. Elk heeft zijn eigen specialiteit. Sommige zijn vooral gericht op vee en andere dieren, maar er zijn ook fruitteelt boerderijen of wijnboeren met prachtige wijngaarden op de hellingen van de zuidelijke Alpen. Je hebt alle mogelijkheden om met het leven op de boerderij kennis te maken en om de heerlijke zelfgemaakte producten te proeven, zoals melk, kaas, appelsap, brood en jam. Daarnaast is de boerderij een goed uitgangspunt om de omgeving te ontdekken.

Klik hier voor de vakantieboerderijen van Roter Hahn >>

© Roter Hahn
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.