Reutte krijgt langste hangbrug ter wereld

Reutte krijgt langste hangbrug ter wereld

12 maart 2014

door Thijs in Nieuws

Hangbrug Reutte

Wat voor Pisa de scheve toren is, voor Wenen de Stephansdom en voor Berlijn het Brandenburger Tor, wordt voor Reutte in de toekomst de langste hangbrug ter wereld. Een bezienswaardigheid waarmee Reutte zich op unieke wijze zal onderscheiden en waarmee een plaats in het Guinness Book of Records behaald wordt. Met de geplande bruglengte van 403 meter wordt de momenteel langste brug in Japan van 390 meter overvleugeld en zal de nieuwe brug twee keer zo lang zijn dan de hangbrug in Holzgau.

1,8 miljoen euro

Na maandenlange inspanningen van de gemeente Reutte, de burchtenvereniging en de VVV kon voor de realisatie van de langste voetgangerhangbrug ter wereld een investeerder worden gevonden. De totale bouwkosten worden op ongeveer 1,8 miljoen euro geraamd. De brug wordt zodanig ontworpen dat zij het hele jaar door begaanbaar zal zijn. Zij verbindt de twee terreinen van de ruïne Ehrenberg met het Fort Claudia. Boven de bergpas bereikt de brug een maximale hoogte van110 meter. De breedte van het looppad met tralieroosters zal1,2 meter bedragen.

Maximaal 500 personen

De brug zal aan draagtouwen hangen met elk een diameter van 60 mm. Ten behoeve van de vereiste veiligheid worden 16 ankertouwen van elk 17 meter in de grond bevestigd. Het eigen gewicht van de hangbrug zal 77 ton bedragen. Dankzij LED-verlichting in de handlijsten zal de brug ook 's nachts in de wijde omtrek te zien zijn. Om veiligheidsredenen mogen zich maximaal 500 personen tegelijkertijd op de brug bevinden. Dit wordt door de draaihekken aan weerszijden van de brug geregeld. Het hoogteverschil tussen de twee landhoofden bedraagt 10 meter.

Langste voetgangerhangbrug ter wereld

Uitzichtspunt

Op de fundamenten van een historische kanonstelling zal een fotoshooting point worden ingericht. Dit uitzichtpunt ligt nabij de hangbrug en maakt een spectaculair uitzicht op Ehrenberg en het keteldal van Reutte mogelijk. Een natuurlijk wandelpad wordt vanaf het bruglandhoofd van Fort Claudia naar het fotoshooting point en vanaf hier langs de historische vestingmuren naar Fort Claudia aangelegd. Vanaf hier zal het wandelpad weer op de bestaande infrastructuur aansluiten en kan zo ook als rondwandeling dienst doen.

Opening medio 2014

Momenteel worden alle noodzakelijke documenten en standpunten voor de indiening bij het districtsbestuur en bij de gemeente Reutte ingewonnen en voorbereid. Naar verwachting van de firma Strabag, die door de investeerder als aannemer voor het volledige project werd aangewezen, zal de brug medio 2014 worden geopend. Bezoekers en inwoners van Reutte kunnen dus al vanaf komende zomer genieten van een unieke “brugfeeling” op de langste voetgangerhangbrug ter wereld.

Zomervakantie Reutte

Reactie(s) Reageren?

door Rein op 13 maart 2014

Lijkt me best eng om daar overheen te wandelen!

door irene op 14 maart 2014

Leuk! Hopelijk is het al af wanneer wij komende zomer in Reutte zijn

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips