Skip to navigation Skip to main content

Dit mag je echt niet overslaan tijdens Dutchweek Outdoor

54502 - Dit mag je echt niet overslaan tijdens Dutchweek Outdoor
© Zell am See - Kaprun Tourismus

Van de organisatoren van de welbekende Dutchweek festivals is er nu ook een zomervariant: Dutchweek Outdoor. In plaats van de hele dag in de sneeuw ben je omringd door prachtige Alpen in zomerse stijl. Dutchweek Outdoor staat voor sport, ontspanning en feest, wat zeker moet gaan lukken met al het leuks dat er te doen is. Of je nou gaat downhillen, e-motorcrossen of een mooie wandeling gaat maken, zolang het een avontuur is in de buitenlucht past het binnen het plaatje van Dutchweek. Benieuwd naar wat er allemaal te doen is, waar het georganiseerd wordt en wat dat allemaal mag kosten? Lees dan verder!

Dutchweek Outdoor Zell am See - Kaprun

Het duurt echt nog wel even voordat Dutchweek Outdoor plaatsvindt. Van woensdag 7 tot en met zaterdag 11 juni 2023 wordt het festival georganiseerd. Het festival zal plaatsvinden in Zell am See - Kaprun, twee dorpen met twee verschillende karakters. Je kunt gaan wandelen, e-motorcrossen of meedoen aan een gezellige beach game bij de Zeller See, alles komt terug in het programma. Ook biedt de omgeving tal van culinaire mogelijkheden. De vele bergrestaurants serveren allerlei lokale specialiteiten als Kaiserschmarrn, Wienerschnitzel of Kasnocken.

Activiteiten Dutchweek Outdoor

Net als andere edities, belooft de organisatie ook nu weer een leuk uitdagend programma te creëren. Je kunt zelf alle activiteiten inplannen zodra jij een van de Adventure Packs hebt gekocht en officieel Dutchweek Member bent. Let op: de activiteit hebben een maximale capaciteit, dus zorg dat je de activiteiten op tijd reserveert. Rond 19 juli kan je je account activeren om jouw eigen programma te maken. Alle activiteit worden meerdere keren per dag georganiseerd bij Haus Gabi (Badeplatz Erlberg), aan de zuidzijde van het meer in Zell am See. De locatie is te bereiken per auto, fiets of bus.

Dit is er te doen tijdens Dutchweek Outdoor

De activiteiten worden onder begeleiding van de trainers van ApenkooiGym georganiseerd. Tijdens Dutchweek outdoor kan je je opgeven voor de volgende activiteiten.

  • Bootcamp: een work-out van een uur waarbij je jezelf even in het zweet kan werken.
  • Yoga: de hele week kan je je matje meenemen om je spieren lekker te versoepelen en helemaal te relaxen. Op zaterdag vindt er een speciale editie plaats: Sunrise Yoga. Let op, dit wordt op een andere locatie gehouden! Zorg ervoor dat je uiterlijk 05.20 uur bij de trassXpress lift staat, te vinden aan de Schmittenstrasse 119. Neem je matje mee naar boven en geniet van het spectaculaire uitzicht.
  • Dodgeball: ook wel trefbal genoemd. Je stijdt met teams tegen elkaar, de laatste die staat pakt de winst.
  • Fun & Games: hier kun je eigenlijk alles onder verstaan. Wordt verrast door de coaches van ApenkooiGym, die je mee zullen nemen in uitdagende games met soms een competitief element.

Zell am See - Kaprun activiteiten

De bovenstaande activiteiten zijn erg leuk, maar niet wat Dutchweek in Zell am See - Kaprun uniek maakt. Er staat namelijk nog veel meer leuks op het programma. Ga bijvoorbeeld paragliden en beleef de Alpen van een totaal andere kant of maak bochten, sprongen en spectaculaire spins tijdens een downhill rit in de Alpine Coaster. Doe je het liever wat rustiger aan? Ga disc golfen, op een Segway Tour door Zell am See of op een Advanced SUP Tour. Die laatste is trouwens wel pittig, je maakt dan een tour van ongeveer 12 kilometer. Ook niet te vergeten in dit rijtje zijn a-motorcrossen en raften, zeker bedoeld voor mensen die houden van actie en avontuur. Met hoge golven en veel stroomversnellingen biedt de Salzach rivier de perfecte omstandigheden voor rafting. De tour duurt ongeveer 4-5 uur. Leuk voor liefhebbers die ook 's winters graag in de bergen te vinden zijn: je kan ook zomerskiën! Op de Kitzsteinhorn-gletsjer in Kaprun ligt 365 dagen per jaar verse sneeuw. Het is de enige plek in Salzburgerland waar tot in juli geskied kan worden, en waar in de zomer ook nog zo’n 20% van de pistes geopend zijn.

54502 - suppen zell am see
Suppen op de Zeller See (Foto: © Zell am See - Kaprun Tourismus, C. Faistauer)

Tickets voor Dutchweek Outdoor

Dutchweek Outdoor biedt verschillende pakketten om het outdoorevenement te boeken. Zo kun je kiezen voor een dagticket (€ 25,-), een ticket voor twee dagen (€ 45,-) of een ticket voor vier dagen (vanaf € 89,-). De tickets voor vier dagen zijn er in verschillende varianten en bieden je de mogelijkheid om een aantal bonusactiviteiten aan het programma toe te voegen. We zetten alle pakketten voor je op een rijtje:

  • Early Bird Adventure Pack | DAY TICKET, 1 dag naar keuze toegang tot alle activiteiten en entertainment. €25,- per persoon.
  • Early Bird Adventure Pack | SMALL, 2 dagen naar keuze toegang tot alle activiteiten en entertainment . €45,- per persoon.
  • Early Bird Adventure Pack | MEDIUM, Alle 4 de dagen naar keuze toegang tot alle activiteiten en entertainment. € 89,- per persoon.
  • Early Bird Adventure Pack | LARGE, Alle 4 de dagen naar keuze toegang tot alle activiteiten. Inclusief twee extra activiteiten: 1 uur SUP boarding en een keer Alpin Maisi Coaster. € 110,- per persoon.
  • Early Bird Adventure Pack | XTRA LARGE, Alle 5 de dagen naar keuze toegang tot alle activiteiten. Inclusief vier extra activiteiten: 1 uur SUP boarding en 1 uur kano/kayak, een keer Alpin Maisi Coaster en 1 dag skipas Kitzsteinhorn. € 172,50,- per per persoon.
Marit Zomer

Over Marit

Marit gaat al van kinds af aan op vakantie naar de bergen. Soms naar een van de bekende bergmeren, soms in een rustig bergdorp. Wandelen is haar favoriete bezigheid in de bergen.