Indebergen.nl te gast bij de Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen

Indebergen.nl te gast bij de Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen

9 april 2021

door Miranda in Algemeen

Luister jij ook graag naar podcasts? In de auto, tijdens een wandeling of gewoon lekker thuis op de bank met oortjes in? Ik heb het laatste jaar veel nieuwe podcasts ontdekt, omdat ik het heerlijk vind een beetje afleiding te hebben als ik voor de zoveelste keer hetzelfde rondje wandel in de buurt van mijn huis. Een podcast die ik al langer volg, is die van Antonette Spaan: de Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen. Antonette omschrijft zichzelf als wandelaar, schrijver en wereldreiziger en in haar podcast interviewt ze vrouwen die een avontuurlijk leven leiden met als doel andere vrouwen te inspireren. Deze week was ik aan de beurt. En hoewel ik niet als solozeiler oceanen oversteek of op de fiets naar China ben geweest, ben ik wel veel op reis in de Alpen. Vaak voor Indebergen.nl, maar ook privé. In de podcast vertel ik meer over mijn liefde voor de bergen, verklap ik mijn lievelingsplekjes en krijg je een inkijkje in hoe een werkdag eruit ziet als ik bijvoorbeeld voor deze website op pad ben. 

De Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen

In augustus 2019 begon Antonette haar Podcast voor Anontuurlijke Vrouwen met als doel meer vrouwen te motiveren op avontuur te gaan, of dit nu een micro avontuur of een groot avontuur is. In de podcast gaat ze in gesprek met vrouwen die voor een avontuurlijk leven - in de breedste zin van het woord - gekozen hebben. Zelf reist Antonette al jarenlang de wereld over en maakte ze als wandelaar trektochten door onder andere Nieuw-Zeeland, Nepal, Patagonië en IJsland. Inmiddels woont ze in een klein huisje in het bos op de Veluwe, maar zodra het kan trekt ze haar wandelschoenen aan en gaat ze op pad. Van wandelingen direct in haar achtertuin tot wekenlange trektochten ver weg. Inmiddels is Avontuurlijke Vrouwen uitgebreid met georganiseerde wandelingen, een blog en een vlog. Een jaar geleden vroeg ze mij of ik een keer zin had om over de bergen te kletsen in haar podcast. Twee maanden geleden kwam het er eindelijk van en hadden we een gesprek in haar tiny house in de bossen vlakbij Arnhem.

Luister je de podcast liever via SoundCloud? >

Een kijkje achter de schermen bij Indebergen.nl

In het interview vertel ik onder andere hoe de liefde voor de bergen bij mij ontstaan is, maar geef ik samen met Antonette ook een kijkje in het leven van de zogenaamde 'reisblogger'. Iemand die voor z'n werk regelmatig op pad is om content te maken voor reiswebsites en socials als Facebook en Instagram. Hoe ziet zo'n dag in de Alpen er nou uit? En is het écht werk of lijkt het toch meer op vakantie? Kortom, ik vertel van alles over de leukste baan ter wereld en hoe de artikelen en video's die je op Indebergen.nl ziet, ontstaan. Dus ben je benieuwd, luister dan zeker even! Dit was de 34e aflevering van de Pocast en ik kan je verklappen dat Antonette met vrouwen heeft gesproken die pas écht een avontuurlijk leven leiden. Zoals de Nederlandse Miriam Lacewood die al jaren in de wildernis in Nieuw-Zeeland heeft geleefd of Jacoba de Boer die solo de Pacific Crest Trail in Amerika liep.

Antonette Spaan - Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen
Antonette tijdens een van haar avontuurlijke reizen

Zomervakantie tips