De 10 mooiste golfbanen in de Alpen

Golfen in Oostenrijk

19 februari 2021

door Marlous in Algemeen

Ben jij benieuwd naar de mooiste golfbanen in de Alpen? Of je nu graag gaat golfen in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië of Zwitserland: de Alpen zijn een prachtige bestemming voor een sportieve golfvakantie in de bergen. Tussen de beboste valleien, in een groene omgeving en met uitzicht op een indrukwekkend bergmassief, is het een schitterende plek om een balletje te slaan. Bekijk hieronder 10 van de mooiste golfbanen in de Alpen!

Golfvakantie op de mooiste golfbanen in de Alpen

Niet alleen wandelaars, mountainbikers of bergbeklimmers hebben aan de Alpen een fijne vakantiebestemming. Ook als je een liefhebber bent van golf biedt deze omgeving de perfecte uitkomst. Ervaren golfspelers kunnen genieten op de mooiste golfbanen in de Alpen, terwijl de beginners en minder gevorderden kunnen leren golfen op vakantie. Voor een echte golfvakantie kun je uitstekend terecht in de bergen. Er zijn een aantal golfhotels die een prachtige ligging hebben, zoals Hotel Lärchenhof in Oostenrijk. Het hotel bevindt zich tussen de golfbanen Seefeld-Reith en Seefeld-Wildmoos, en is ideaal voor een golfvakantie omdat sport en ontspanning perfect gecombineerd kunnen worden. Overnachten, golfen en daarna welverdiende ontspanning in de spa van het hotel, te midden van een idyllisch bergendecor. Niet alleen is er een ruim aanbod in de Alpen aan schitterende verblijven direct aan de baan, ook is er een flinke variatie in moeilijkheidsgraad in de verschillende banen. Hieronder een greep uit de parels van golfbanen in de Alpen.

#1. Golfclub Seefeld-Wildmoos – Seefeld, Oostenrijk

Gelegen op een hoogte van 1300 meter is deze club een prachtige plek om te golfen in Seefeld, Tirol. De golfbaan telt 18 holes en ligt op verschillende hoogtes, waardoor het een uitdagende baan is. Ondanks de hoogteverschillen in het landschap is de golfbaan strategisch aangelegd, zodat de baan wel uitdagend blijft, maar goed te doen is voor verschillende niveaus. Na het spelen kan er worden genoten op het terras of in Tiroolse sfeer in het bijbehorende clubhuis. Mocht je nog niet zo ervaren zijn, maar wel willen leren golfen op vakantie, terwijl je omgeven wordt door een adembenemend uitzicht, dan is dat bij deze club ook mogelijk. En overigens is de hond ook van harte welkom! Op zoek naar een accommodatie in Seefeld? >

Golfen Seefeld Tirol
De golfbaan in Seefeld

#2. Golfclub Gstaad-Saanenland - Saanenmöser, Zwitserland

Net buiten het toeristische oord Gstaad ligt deze fantastische golfbaan in Zwitserland. Het dorp Gstaad zelf is een gezellige plek om zomervakantie te vieren door de vele activiteiten die er te doen zijn. Zo is het ook voor golfers een mooie bestemming, want deze 18-holes golfbaan ligt echt midden in de ongerepte natuur, omgeven door de Zwitserse Alpen. Om toegang te krijgen tot de golfbaan is een minimale handicap van 54 een vereiste. Ben je onervaren, maar wil je graag leren spelen terwijl je uitkijkt op een prachtig decor? Dan is het mogelijk om bij deze club les te nemen en te leren golfen in de bergen. 

#3. Golf Tignes – Tignes, Frankrijk

Golf spelen op een hoogte van 2100 meter in de Franse Alpen, kan op deze unieke golfbaan in Tignes. De baan bestaat uit 18 holes en loopt rondom het meer van Tignes. Ben je met het gezin op zomervakantie in Frankrijk? Ook dan kan je prima terecht voor familieactiviteiten op deze golfbaan. Naast de spectaculaire baan is het ook mogelijk om voetgolf te spelen, een hele leuke combinatie van golf, midgetgolf en voetbal. En er is een golfsimulator waar je je slag kunt oefenen of perfectioneren. Tevens is er een midgetgolfparcours die voor zowel kinderen als volwassenen leuk is om te doen, want tijdens het spelen verkrijg je informatie over de lokale flora en fauna.

#4. Golfpark Mieminger Plateau – Mieming, Oostenrijk

Tijdens een golfvakantie in het Tiroolse Mieming sla je balletjes in het hart van de Alpen. Met 27 holes is deze baan één van de langste golfbanen van Oostenrijk. Voor ervaren liefhebbers van het spel is deze plek een ware uitkomst. Doordat het zich bevindt op een zonnig bergplateau, kan er genoten worden van een panoramisch uitzicht. Na de negende hole is er de gelegenheid om een rustmoment in te lassen. Hier kan namelijk een tussenstop worden gemaakt bij berghut Stöttlalm, waar er op het terras onder de warmte van de zon even ruimte is om op te laden onder het genot van iets lekkers.

#5. Golfclub Wilder Kaiser – Ellmau, Oostenrijk

De heuvelachtige landschappen zorgen ervoor dat deze golfbaan in Ellmau een uitdagende baan is voor iedereen. Er zijn 27 holes om te spelen en met uitzicht op de imposante Wilder Kaiser, is het een indrukwekkende baan om te lopen. Er zijn drie verschillende courses, waardoor er een geschikte course is voor elke handicap. Er is een overdekte driving range, er zijn oefengreens en er is de mogelijkheid om golflessen te nemen, zodat ook beginners een pot kunnen gaan golfen in de Alpen. Bij de golfclub hoort 'Golfakademie Wilder Kaiser', dat een veelzijdig aanbod heeft aan cursussen voor beginnende en ervaren golfspelers. Op zoek naar een hotel in Ellmau >

Golfen Wilder Kaiser
Golfen in Ellmau met uitzicht op de Wilder Kaiser (Foto: © TVB Wilder Kaiser Daniel Reiter / Peter von Felbert)

#6. Golf Club Mangfalltal – Feldkirchen-Westerham, Duitsland

Onder het motto ‘Golf made in Bavaria’, is het hier prachtig om te golfen in de Duitse Alpen. De club ligt in het dorp Feldkirchen-Westerham, net buiten München. Op deze golfbaan speel je met uitzicht op het Mangfallgebergte, een rustieke omgeving en mooie plek voor een golfvakantie in Duitsland. Je hebt een rustige start van het spel met de eerste negen holes, maar de negen holes terug zijn door de hoogteverschillen in het landschap een stuk pittiger. Daarna is er wel de gelegenheid om uit te rusten op het panoramaterras van de club.

#7. Golfclub Schloss Finkenstein – Gödersdorf, Oostenrijk

Anders dan andere golfbanen in Oostenrijk, is deze golfbaan in Gödersdorf overwegend vlak. Daardoor is dit een uitstekende baan om al wandelend te bespelen. En dat is fijn, want daardoor is er ruime mogelijkheid om het schilderachtige beeld van aanliggend Natuurpark Dobratsch te aanschouwen. 18-holes lang is deze baan en er is gelegenheid om direct aan de golfbaan te overnachten in één van de acht moderne suites die bij de baan horen. Bovendien zijn er naast deze golfclub diverse andere clubs in de omgeving gemakkelijk te bereiken voor meer variatie. 

#8. Defereggental Golf Park – Sankt Veit in Defereggen, Oostenrijk

In het Tiroolse Sankt Veit in Defereggen ligt een vakantie- en golfpark, midden in de fraaie omgeving van Hohe Tauern. De golfbaan hoort bij een hotel en resort. De golfbaan heeft 9 holes en is uitdagend voor zowel beginners als ervaren spelers. Er worden door het park verschillende pakketten aangeboden voor een golfvakantie, afhangend van je niveau en wat je wilt leren. Zo is het mogelijk om zes nachten te verblijven waarbij er drie tot vijf dagen golfles is inbegrepen. Na afloop is er gelegenheid om uit te rusten in de spa en kan er worden genoten van gerechten uit de Oostenrijkse keuken. Tevens bestaat de mogelijkheid om te tennissen en kan er gebruik worden gemaakt van de indoor golfhal.

#9. Golfclub Hohenpähl – Pähl, Duitsland

De golfclub Hohenpähl, gelegen in de Beierse Alpen, is één van de mooiste golfbanen in Duitsland. Op deze baan voel je je door de groene grasmatten en omringd door bergtoppen, even een met de natuur. Ook voor kinderen is het mogelijk om bij de club te leren golfen in de bergen. De golfbaan bestaat uit 18 holes en na het golfen kan er worden ontspannen in het bijbehorende restaurant Pfaffenwinkel. Het restaurant beschikt over een gezellig terras en bereidt culinaire gerechten uit Beieren met regionale producten.

#10. Golfclub Riederalp – Riederalp, Zwitserland

Wie tijdens de zomervakantie in de bergen wil golfen tussen de witte bergtoppen, zit bij deze golfbaan in Wallis goed. Het is met 9 holes een wat kleinere golfbaan, maar door de ligging kun je er spelen in een indrukwekkende omgeving. De baan is goed voor spelers van alle niveaus. Mocht je je vaardigheden willen verbeteren dan kan dat door middel van de cursussen die worden aangeboden, en voor degenen die echt hun techniek willen perfectioneren is er de mogelijkheid om privéles te nemen. Overigens is deze club een uitstekende plek voor een golfvakantie, want je kunt er verblijven in het nabijgelegen hotel. 

Tips om te golfen in de Alpen

  • Vakantiegangers die willen golfen in Oostenrijk kunnen de Golf Alpin Card aanschaffen. Met deze kaart kan er worden gespeeld op ruim 30 golfbanen in Tirol en Salzburgerland. De kaart is geldig voor twee personen en kan bij iedere aangesloten club worden aangeschaft.
  • Ben je op zoek naar een variatie aan banen tijdens je golfvakantie? Verblijf dan in een hotel dat gelegen is tussen verschillende golfbanen, zoals bij Golfclub Schloss Finkenstein. Vanuit dit centraal gelegen hotel is het eenvoudig om iedere dag op een andere baan te golfen in de Alpen.
  • Met het hele gezin op vakantie in de Alpen en wil je dit combineren met golf? Er zijn golfhotels die ook activiteiten en programma's voor kinderen mogelijk maken, zoals bij golfhotel Inntalerhof, net buiten Seefeld.
  • Voor een golfvakantie in het Oostenrijkse Karinthië, is een verblijf in golfhotel Engstler een uitstekende keuze. Vanuit dit hotel ben je slechts een kwartier verwijderd van het drielandenpunt Oostenrijk, Italië en Slovenië, en liggen er 15 banen in deze landen in het bereik.
  • Klik hier voor een golfvakantie in Oostenrijk >

Zomervakantie tips