Skip to navigation Skip to main content

Actie en adventure in Serfaus-Fiss-Ladis

5041 - Actie en adventure in Serfaus-Fiss-Ladis

Wie zegt dat een vakantie in de bergen altijd rustig moet zijn? In Serfaus-Fiss-Ladis kan je zelf kiezen. Wie rust en ontspanning zoekt, kan op de zonnige hoogvlakte boven het Inntal genieten van de grootse, ongerepte natuur. Maar voor wie plezier en spanning wil, biedt de Tiroolse modelstreek onder het motto 'Zomer. Bergen. Attracties.' speciale uitdagingen.

Bekijk de wereld van bovenaf

De wereld van bovenaf bekijken: het is een wens van menig grote en kleine liefhebber van de bergen, die met de Serfauser Sauser in het Tiroolse vakantiegebied in vervulling kan gaan. Het 'vliegtoestel' biedt avonturiers een ietwat andere blik op de bergwereld, namelijk een vogelperspectief. Dit is mogelijk door een bijzondere kabelconstructie waarbij een panoramavlucht tot 85 meter hoogte over het schitterende landschap wordt gemaakt.

Fisser Flieger

Gordels vast en opstijgen, dat is het motto bij de Fisser Flieger, een deltavlieger-achtige constructie die over de bergweiden vlakbij de Möseralm in Fiss zweeft. Vier passagiers worden met een gordel ingesnoerd en vervolgens met 40 km/uur achterwaarts omhoog getrokken. En dan is het devies: oren plat, want naar beneden gaat het twee keer zo snel. Het toestel bereikt snelheden tot 80 km/uur terwijl het op 8 tot 47 m hoogte langs de berghelling suist en een adembenemend gevoel van vliegen geeft.

Fisser Flieger

Zomerfunpark Fiss

Wie wil voelen hoe het is om gewichtloos te zijn, hoeft geen ruimtereis te maken: de Skyswing in het zomerfunpark Fiss maakt het mogelijk. De belangrijkste technische gegevens van deze enorme schommel: straal van 15 m, optrekhoogte van 22 m, vrije val van 12 m en een maximumsnelheid van 65 km/uur. Op het hoogste punt voel je je gewichtsloos, en op het diepste punt werkt vier keer de normale zwaartekracht op je lichaam in. Daar gaat de adrenaline pas echt van stromen. Wie op een slackline balanceert, heeft het gevoel te zweven. Het slacklinegedeelte in het zomerfunpark in Fiss beschikt over een aantal van deze tussen twee bevestigingspunten gespannen kunststof banden. Hier is een bezigheid van 'urban kids' gewoon overgenomen in de wereld van bergen. Er kunnen verschillende routes met verschillende moelijkheidsgraden worden gekozen om bijna als een danser boven de grond te bewegen. Voor elke leeftijdscategorie vormt het juiste samenspel van evenwicht, concentratie en coördinatie een echte uitdaging.

Fisser Flitzer

De zomerrodelbaan Fisser Flitzer is bedoeld voor iedereen die het heft graag in eigen hand houdt. Met een hendel kun je zelf over een lengte van 2,2 kilometer en een helling van gemiddeld 19 procent het precieze bochtengevoel bepalen. Het startpunt ligt bij de Möseralm in Fiss. Vanaf daar is het gewoon kwestie van de hendel naar voren bewegen om de slee te versnellen en naar achteren trekken om deze af te remmen. De Flitzer haalt snelheden tot 45 km/uur. Het traject leidt langs bruggen, onderdoorgangen en scherpe bochten waarachter allerlei verrassingen kunnen opduiken.

zomerrodelbaan Fisser Flitzer
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.