Skip to navigation Skip to main content

Indrukwekkende wandeling Gran Paradiso

5021 - Indrukwekkende wandeling Gran Paradiso

Afgelopen zaterdag was er een indrukwekkende uitzending van KRO 'De wandeling'. Sander Kramer beklom samen met Ada de Jong de Gran Paradiso, de hoogste berg in Italië. 5 jaar eerder verloor zij haar hele familie in de bergen; voor haar ogen vallen haar man en kinderen in een ravijn. Tijdens de klim van de Gran Paradiso vertelt Ada hoe ze het leven weer heeft opgepakt en de liefde voor de bergen niet heeft verloren. Morgenmiddag wordt de uitzending herhaald.

Fataal ongeluk

Op 24 juli beklimmen ze als gezin de Mont Dolent. Ada haakt halverwege de tocht af; zij vindt de weg naar de top te zwaar. Als Ada haar gezin terug ziet komen gaat het helemaal mis: haar hele gezin valt voor haar ogen in een ravijn. De val is voor iedereen fataal. “Vanaf dat moment was mijn leven zoals ik het kende voorbij. De vrouw die ik voor het ongeluk was bestaat niet meer”.

Gran Paradiso
De Grand Paradiso is met 4.061 meter de hoogste berg van Italië

Genieten van het leven

Inmiddels is het vijf jaar later en lukt het Ada om af en toe weer te genieten van het leven. Ze loopt veel hard, heeft een eigen bedrijf en is haar liefde voor de bergen ondanks het ongeluk niet verloren . Sander de Kramer maakte met haar een bijzondere en inspirerende klimtocht naar de top van de Gran Paradiso, de eerste hoge berg die Ada met haar gezin samen beklom. Hij spreekt met Ada over haar leven sinds het verlies van haar gezin en hoe ze de kracht vond om door te gaan.

Zien?

Wil je uitzending van 'De wandeling' zien, kijk dan morgenmiddag om 16.10 uur op Nederland 2. Natuurlijk kun je de uitzending ook zien op uitzendinggemist.nl.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.