Romantische accomodaties in de bergen

Houten hart laat romantiek zien in de bergen

23 maart 2019

door Joanne in Algemeen

Romantische accomodaties in de bergen, zijn die er eigenlijk? In de bergen ga je toch kamperen, of wandelen, of naar een meer? Ik ga vaak met vrienden of familie, in een groep. Maar eigenlijk is er niets zo leuk als de bergen te delen met je lief. Samen romantisch de frisse lucht opsnuiven, genieten van de bloemenpracht op de almen of boven een glas wijn in elkaars ogen staren. Wil je de romantiek ontdekken in de bergen, dan ga je natuurlijk niet naar het eerste het best hotel. Nee, dan zoek je de meest romantische accomodatie op die je kunt vinden.

#1. BIWAK Quelle, Millstätter See

De Millstättersee is één van de mooiste meren van de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. Aan het meer kun je zeker romantisch overnachten, bijvoorbeeld in één van de zeven kleine bivakhutten. Eén van deze hutten is de BIWAK Quelle, van Hotel Alexanderhof. Dit huisje is klein, maar fijn en helemaal gemaakt uit hout. Je komt hier met z'n tweeën helemaal tot rust. 

De BIWAK Quelle, met uitzicht op de Millstätter See (Foto: © MTG, Gert Perauer)

#2. Hotel Schloss Mondsee

In het centrum van Mondsee, vlak bij de oever van het meer ligt luxe Hotel Schloss Mondsee. Het hotel is gevestigd in een oud Benedictijnerklooster. De gangen hangen vol met kroonluchters en hertengeweiden. De kamer hebben uitzicht op de kerktoren, de middeleeuwse kloostergangen en de paleistuin. In de gewelven van het oude klooster is nu een chique restaurant waar lokale gerechten worden bereid. In de gewelven is uiteraard ook een wellness te vinden, met een heerlijk verlicht zwembad, sauna en allerlei massagebehandelingen. Mondsee ligt niet zo ver van Salzburg, zonder twijfel, de meest romantische stad in de omgeving.

#3. Hüttendorf Maria Alm

Hüttendorf Maria Alm klinkt misschien niet romantisch, maar dat is het wel. Maria Alm ligt tussen de wat lagere bergen met alpenweides en relaxte sferen. Het huttendorp zelf bestaat uit kleine houten chalets, gebouwd, zoals vroeger elke houten chalet gebouwd werd, van grote boomstammen. De inrichting is ook heel traditioneel, vol ruiten kleedjes en gordijnen en grove houten aankleding, met natuurlijk een houtkachel. Het vangt precies de juiste authentieke sfeer, het klopt allemaal. En 's avonds, dan gaan de lichten aan in het huttendorp en dan waan je je in een paradijs.

#4. Yurts van Cotti Agricultura

Diep in Graubünden in Zwitserland ligt Alp Flix, een veenlandschap in het Parc Ela. Dit veenlandschap is in feite één grote alpenweide vol bloeiende bloemen. Op deze alm ligt Cotti Agricultura, een agritourisme, waar je kunt overnachten in Yurts. Er staan meerdere exemplaren, ingericht met tweepersoonsbedden en een houtkachel. De binnenzijde van houten latjes en een glaskoepel geven het de ultieme romantische sfeer. De agritourisme is tevens een paardenstal. Je kunt met je eigen Black Beauty over de Alp Flix galoperen. Om daarna terug te keren naar de gemeenschappelijke eetzaal in een oude houten schuur, met moderne accenten. Romantiek te over.

Romantisch slapen in een yurt (Foto: © Cotti Agricultura)

#5. Slapen tussen Hemel en Aarde

In het Val d'Arly, in de Savoie, vind je hutjes tussen de bomen. De hutten hangen letterlijk tussen de bladeren. Vooral de hut Mont Blanc is gemaakt voor de romantiek, met een sauna en een spa letterlijk verzonken in de vloer van de hut. Denk daarnaast aan ruime bedden, dikke gordijnen, grote terrassen en luxe inrichting en je krijgt het juiste gevoel bij deze boomhutten. De boomhutten liggen midden in het bos in de buurt van Saint-Nicolas-la-Chapelle, met uitzicht op het gehele Mont Blanc massief.

#6. Seehotel Jägerwirt, Türracher Höhe

In de Alpen barst het van de grote, romantische en luxe hotels. Eén van de pareltjes is Seehotel Jägerwirt in Türracher Höhe. Het hotel staat direct aan de Turracher See en je hebt een schitterend uitzicht over het meer. De glooiende bergen en dennenbomen in het Nationaal park en Biosferenpark Nockberge bieden een prachtige bestemming voor romantische wandelingen tijdens zonsondergang. Verblijf in één van de grote en authentieke kamers in Alpine stijl. Ontspan in de spa & wellness en geniet van de lekkerste gerechten in het restaurant.

Wat is jouw meest romantische plek in de Alpen?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips