Skip to navigation Skip to main content

Wereldkampioenschappen wandelen in het Pillerseetal

5000 - Wereldkampioenschappen wandelen in het Pillerseetal

Wist jij dat er wereldkampioenschappen wandelen bestaan? Dit jaar vinden ze al voor de elfde keer plaats en wordt er in het Oostenrijkse Pillerseetal gewandeld voor de wereldtitel. Het evenement vindt plaats van 19 tot 21 september. Maar vanaf 15 september wordt er al van alles georganiseerd voor de echte wandelliefhebber.

Veel verschillende wandelroutes

Het Pillerseetal ligt tussen het Kaisergebergte en de Leoganger en Loferer Steinbergen en biedt de wandelaar veel afwisselende wandelroutes in alle moeilijkheidgraden. Vanaf 15 september worden er dagelijks gegidste tochten aangeboden die je onder andere naar de Waidringer Steinplatte en de Wilderseeloder – een prachtig bergmeer – voeren. Ook vindt er ’s avonds een “sterrenwandeling” plaats, waarna je met muziek op de berg verwelkomt wordt.

Wilderseeloder
Uitzicht op de Wilderseeloder

Wie legt de meeste kilometers af?

Vanaf 19 september telt voor de ambitieuze wandelaar iedere kilometer. Voor het wereldkampioenschap gaat het erom dat de deelnemer, individueel of in groepsverband, het grootste aantal kilometers aflegt. Een flinke uitdaging dus. Maar naast het afleggen van een flink aantal kilometers is natuurlijk de hele “natuurbelevenis” ook van groot belang voor de deelnemers. Het hoogtepunt van de verschillende tochten is de grote “Pillerseetal-Runde” van maar liefst 42 kilometer en 1300 hoogtemeters.

800 deelnemers

De regio verwacht zo’n 800 wandelliefhebbers uit de hele wereld te verwelkomen tijdens de Wereldkampioenschappen. Naast het wandelen worden er ’s avonds allerlei leuke activiteiten georganiseerd en vindt ook de jaarlijkse “Almabtrieb” plaats. Het vee komt na een mooie zomer in de frisse Alpenweiden weer terug in het dal en wordt hier feestelijk onthaald.

Pillerseetal

Wil jij meedoen aan de Wereldkampioenschappen wandelen of erbij zijn in het Pillerseetal? Kijk hier voor meer informatie en speciale aanbiedingen >>

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.