Noordrijn-Westfalen, het vakantiegevoel dicht bij huis

4 september 2013

door Thijs in Algemeen

Een regio die zo dicht bij Nederland ligt maar waar wij toch niet al te vaak naar afreizen. Bij Noordrijn-Westfalen denken we al snel aan de grauwe industrie van het Ruhrgebied maar wie dit links laat liggen vindt hier tal van hoogtepunten. Noordrijn-Westfalen is een bestemming voor alle jaargetijden en heeft ieder type vakantievierder iets te bieden. Laat je verrassen door het ondergewaardeerde Noordrijn-Westfalen.

Cultuur in overvloed

Liefhebbers van cultuur komen in NRW niets tekort. De bevolkingsrijkste deelstaat van Duitsland heeft verscheidene beroemde kunstenaars voortgebracht en is een van de grootste culturele regio’s van Europa. Ieder jaar kiezen vele miljoenen mensen voor een uitstapje naar een van de talrijke musea, theaters, concerthallen, musicals en evenementen. NRW beschikt over maar liefst vier monumenten die door UNESCO zijn onderscheiden als Werelderfgoed. De Dom van Keulen (meest bezochte bezienswaardigheid van Duitsland), de Akense Dom, Slot Augustusburg in Brühl en de voormalige kolenmijn Zeche Zollverein in Essen.

Uitgestrekte wandelregio

Wandelen kan zo mooi zijn! Daar kom je in NRW maar al te snel weer achter. In het glooiende landschap liggen routes die door de vrije natuur lopen en onderweg pittoreske dorpjes met vakwerkhuizen aandoen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een stadswandeling door bijvoorbeeld Aken om je onder te dompelen in de cultuur. De Rothaarsteig is een van de bekendste wandelroutes van Duitsland en volgt de kam van het Rothaargebergte. Deze route staat bekend als ‘de weg van de zintuigen’ vanwege alle natuurbelevenissen die je onderweg te wachten staan.

Bekijk hier de wandelroutes in Noordrijn-Westfalen >>

Wandelen en fietsen in Noordrijn-Westfalen

Fietspaden in overvloed

Wil je een keer in een andere omgeving fietsen? NRW is eenvoudig en snel bereikbaar en biedt bijna 14.000 kilometer aan veelzijdige fietspaden. Door uitgestrekte natuurgebieden, langs rivieren, kastelen en indrukwekkende industriële monumenten. Zowel sportieve- als recreatieve fietsers vinden hier uitdagingen van niveau. In het afwisselende landschap voelt iedere fietser zich thuis.

Bekijk hier de fietsroutes in Noordrijn-Westfalen >>

Aan gezelligheid geen gebrek

Naast het culturele aanbod en de oneindige mogelijkheden op actief gebied worden er in NRW ook geregeld traditionele evenementen georganiseerd. Wat te denken van carnavalsoptochten, kermissen en kerstmarkten. Ook de winkelmogelijkheden, met twee van de grootste in de binnenstad gelegen winkelcentra van Europa: CentrO in Oberhausen of de LimbeckerPlatz in Essen, zijn zeer uitgebreid. Bij het echte vakantiegevoel hoort ook lekker eten. In Noordrijn-Westfalen zijn ruim 50 sterrenrestaurants te vinden. Aan het proeven van regionale specialiteiten als Akense printen en Westfaalse beenham ontkom je simpelweg niet.

Veel plezier tijdens je vakantie in Noordrijn-Westfalen!

Stadsaanzicht Keulen

Zomervakantie tips