Veelzijdige vakantie in de natuur van Winterberg

26 augustus 2013

door Thijs in Algemeen

Ooit eens aan Winterberg gedacht als vakantiebestemming? Dit gezellige plaatsje ligt in het Sauerland op slechts drie uur rijden van de Nederlandse grens. In de winter is deze bestemming populair voor een weekendje skiën maar in de zomer is Winterberg ook meer dan de moeite waard. Het hele gezin kan zich hier vermaken. Tal van outdoor activiteiten, prachtige wandelingen en uitdagende mountainbikeroutes. Wie houdt van een actieve vakantie voelt zich in Winterberg helemaal thuis.

Wandelen in Winterberg

Het middelgebergte van het Sauerland is geschapen voor actieve vakanties. Je kunt hier voortreffelijk wandelen in een vrijwel ongerepte natuur en genieten van de mooiste panorama’s. Bijvoorbeeld met tochten als de ‘Winterbergse Hoogtetoer’ - de hoogst gelegen wandelroute van de deelstaat Nordrhein-Westfalen – of de bekende ‘Rothaarsteig’. De routes zijn zowel geschikt voor beginners als voor de ervaren wandelaars. Ook zijn er speciale themaroutes waarmee wandelen ook voor de jongsten van het gezin een leuke bezigheid wordt.

Uitdagingen voor wielrenners en mountainbikers

Sportieve fietsers komen in Winterberg niets tekort. De “800’ers” vormen geweldige sportieve uitdagingen. Voor wielrenners liggen er in het heuvelachtige landschap uitstekende wegen en voor mountainbikers liggen hier tal van uitdagende beklimmingen en afdalingen, heerlijke single-trails en in het dorp zelfs een compleet Bikepark. Wielrenners mogen zich verheugen op routes over smalle bergweggetjes met weinig verkeer. Maar je kunt hier ook terecht voor ontspannen tochtjes waarbij je losjes voort peddelt en geniet van het landschap. Er zijn genoeg routes met maar weinig hoogteverschillen. En wie het nog gemakkelijker wil, huurt gewoon een e-bike.

Mountainbiken in Winterberg

Geniet van wellness

Tijdens je vakantie mag er ook best een beetje ontspannen worden. Rond Winterberg zijn diverse wellness voorzieningen waar je volledig tot rust kunt komen. Geniet van massages en beautybehandelingen of trek een paar baantjes in het zwembad. Na al die inspannende activiteiten in de buitenlucht hebben de stramme spieren wel wat rust verdiend! In het warme water laad je de batterij weer op voor nieuwe activiteiten.

Familievakantie in Winterberg

Tijdens de vakantie in Winterberg laten de kinderen zonder moeite hun spelcomputer links liggen. Spelen in de natuur is hartstikke leuk! Rond Winterberg liggen tal van gezinswandelingen waarbij onderweg kleine avonturen te vinden zijn in de vorm van hutten, bronnen en speeltuinen. Onderweg kom je omgevallen bomen tegen en spot je misschien wel een ree of eekhoorn. Ook kun je gaan schatzoeken met een gps-apparaat of gewoon een dam gaan bouwen in een beekje. Spelen met water en stenen staat altijd garant voor pret! Leuke uitstapjes zijn de Bio boerderij, de zoutgrot of de belevenisberg Kappe waar je onder meer kunt klimmen en rodelen.

Lees meer over een actieve vakantie in Winterberg >>

Familievakantie in Winterberg

Zomervakantie tips