Skip to navigation Skip to main content

“The Big Five Tour” in de Tiroler Zugspitz Arena

4950 - “The Big Five Tour” in de Tiroler Zugspitz Arena

De vakantieregio Tiroler Zugspitz Arena biedt haar gasten in augustus en september de mogelijkheid om, onder begeleiding van professionele berggidsen, in vijf dagen tijd de vijf hoogste bergtoppen van de regio te ontdekken. Deze “Big Five Tour”, waarbij meer dan 5000 hoogtemeters worden overbrugd, wordt tweemaal georganiseerd. De eerste tour is van 26 t/m 30 augustus en de tweede tour vindt plaats van 16 t/m 20 september.

The Big Five

De hoogste bergtoppen in de Tiroler Zugspitz Arena zijn Daniel (2340 m), Thaneller (2341 m), Grubigstein (2230 m), Tajakopf (2408 m) en Zugspitze (2962 m). Elke dag brengt een beklimming van ongeveer 5-7 uur je naar één van de bergtoppen. Het (letterlijke en figuurlijke) hoogtepunt wordt bereikt op de laatste dag van de tour, tijdens de beklimming van de Zugspitze. In totaal worden er gedurende de tour ongeveer 5500 hoogtemeters overschreden tijdens de wandeltochten langs schitterende meren, het woud en over rotsformaties.

Het schema

De “Big Five Tour” zal beide keren starten op een maandag. Op dag 1 zal Daniel worden beklommen, de hoogste top van de Ammergauer Alpen. Na een wandeltocht van ongeveer zes uur kan je genieten van het panorama-uitzicht over de Lechtaler Alpen en de Mieminger Kette. Dag 2 en 3 zullen de Thaneller en Grugstein worden beklommen, en op dag 4 zal de beklimming naar de top van de Tajakopf beginnen. Dag 1 t/m 4 zijn echter slechts een voorbereiding op dag 5. Op vrijdag zal namelijk de hoogste berg van Duitsland worden beklommen: de 2962 meter hoge Zugspitz.

Kosten

De “Big Five Tour” kost €165,- per persoon, hierbij is een kletteruitrusting inbegrepen. Liftgebruik en vervoer is voor eigen rekening. Het is ook mogelijk om de beklimmingen los te boeken, de kosten voor één beklimming variëren van €25,- tot €85,-. De grootte van de groepen ligt tussen de 4 en 8 personen, en zullen worden begeleid door erkende berggidsen van Bergsport Total.

De vakantieregio Tiroler Zugspitz Arena ligt op ongeveer 800 km rijafstand van Utrecht. De volgende plaatsen zijn gelegen in de Tiroler Zugspitz Arena:

Meer informatie vind je hier:

Zomer Auteur3

Over Nicky

De kans om een dier in het wild tegen het lijf te lopen, op de hoogste toppen zelfs even de eeuwige sneeuw mee te maken of een gletsjer bekijken... Dat zijn de dingen die het voor Nicky zo leuk en bijzonder maken om lekker te wandelen door de bergen.