Familievakantie in Zwitserland

15 juni 2013

door Thijs in Familie/kinderen

Zwitserland heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de vakantievoorzieningen voor gezinnen met kinderen. Met een kwaliteitslabel voor gezinsvakantieplaatsen, sport- en animatieprogramma's voor kinderen, gezinsvriendelijke accommodaties en voordelige reismogelijkheden. Nieuw in 2013 is een Family app, met meer dan 1200 tips voor leuke kijk- en doebelevenissen.

Plezier voor jong en oud

Steeds vaker kiezen ouders voor een actieve vakantie met de kinderen. Zwitserland mag zich daarom in toenemende belangstelling van gezinnen met kinderen verheugen. Niet alleen omdat er zoveel spannends in de natuur te beleven is, maar ook omdat het enorm veel faciliteiten en activiteiten biedt, waar zowel ouders als kinderen plezier aan beleven. Van zwemmen in waterparadijzen tot wandelen over sprookjespaden of meehelpen bij het werk op de boerderij. Inspiratie daarvoor is te vinden in de nieuwe brochure 'Op stap met het gezin' en de app 'Family trips'.

Tal van uitstapjes in Zwitserland

Als er nog geen vaste plannen voor de vakantie zijn, kunnen gezinnen ideeën opdoen uit de brochure 'Op stap met het gezin'. Daar staan reisvoorstellen in voor een rondreis van 3, 5 of 7 dagen door Zwitserland. De driedaagse tocht voert door het zonnige Ticino, waar voor actieve kids het Adventure Park Tamaro en het gloednieuwe waterpark Splash & Spa Tamaro ongetwijfeld een hoogtepunt zullen vormen. De vijfdaagse route voert je door de bergen van Oost-Zwitserland en Graubünden, naar een bergkloof, een sprookjespad en een rodelbaan. De zevendaagse route is er een van uitersten: een ritje met het steilste kabelspoor in het Berner Oberland, varen met een stoomschip, alpenmarmotten bekijken en met water spelen in Wallis, een stoer kasteel bezoeken aan het Meer van Genève en op het zandstrand liggen aan het Meer van Neuchâtel.

Rodelen in Graubünden

Family app

Geen ouder hoeft meer verlegen te zitten om ideeën voor een leuke excursie of sportactiviteit. In de nieuwe app 'Family Trips' voor iPad, iPhone en Android zitten meer dan 1200 tips voor gezinstrips opgeslagen. De activiteiten hebben aparte symbolen: actief, in de stad, avontuurlijk, in de natuur, educatief en ontspannen. Je kunt ook op een bepaalde leeftijdsgroep en streek selecteren.

Gratis met de trein

Nee, in Zwitserland geen ingewikkelde kortingen of kinderen een kwartje, maar kinderen voor nop. Zwitserland heeft tal van voordeelkaarten voor het openbaar vervoer en is heel genereus voor kleine reizigers. Kinderen tot en met 5 jaar reizen gratis en als jij als ouder in het bezit bent van de voordeelkaart Swiss Pass, reizen alle kinderen onder de zestien gratis mee. Simpel!

Reizen met de trein in Zwitserland

Familievriendelijke bestemmingen in Zwitserland

Zomervakantie tips