Skip to navigation Skip to main content

Het veelzijdige Val di Sole

4889 - Het veelzijdige Val di Sole

In het Italiaanse Val di Sole oftewel 'De vallei van de zon' is zomers genoeg te doen. Vooral de actieve bergvakantieganger zal zich hier thuis voelen. De zomeractiviteiten zijn eindeloos in deze prachtige vallei. Je kunt een kijkje nemen bij de jaarlijkse MTB/downhill cup of de rivieren trotseren in een raft-boot. Heerlijk relaxen en tot rust komen in de prachtige omgeving behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

MTB World cup

Val di Sole heeft zich een status verworven als gerenommeerde mountainbike bestemming. Ondertussen is het alweer vijf jaar geleden dat de eerste mountainbike en downhill wereldkampioenschappen hier plaatsvonden in 2008. De World Cup is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement geworden. Je kunt kijken bij een aantal verschillende disciplines waaronder: MTB, Cross country en downhill. Je kunt ook met de lift de berg op om bij de start van de downhill wedstrijd te kijken. Langs het uitgezette parcours is genoeg ruimte om een pittige wandelafdaling te maken totdat je bij de finish uitkomt. Dit jaar vindt de MTB World cup plaats van 12 t/m 16 juni.

MTB world cup

Extreme sporten

Als je niet zo van wandelen houdt, en toe bent aan een uitdaging dan kun je het ruige water opzoeken. Het rafting center van Val di Sole heeft een hoop leuke activiteiten. Je kunt de rivier bedwingen in een raft of kayak, maar het is ook mogelijk om individueel je weg te zoeken door de rivier met een soort stootbestendig bodyboard. En je kunt de bergen in met een gids om te klimmen en te abseilen tussen de rotsen. Als je niet nat wilt worden is er de mogelijkheid om te 'tarzannen'. Bij het tarzannen tokkel je van de ene rotswand naar de ander.

Klik hier voor de activiteiten van het rafting center >>

hydrospeed abseilen

Vallei van de rust

Al die activiteiten vergen natuurlijk veel energie, gelukkig kun je in Val di Sole heerlijk tot rust komen. De naam Val di Sole zegt het al, de zon schijnt er veelvuldig in de zomer. De vakantiegangers komen vaak ook om te zonnebaden aan de oevers van een meer of om te ontspannen in één van de vele wellnesscentra in de buurt. Tijdens je vakantie in Val di Sole ontkom je ook niet aan het proeven van de vele regionale specialiteiten.

Meer informatie over een zomervakantie in Trentino >>

wellness in de bergen
Zomer Auteur

Over Jim

Vroeger had Jim eigenlijk helemaal niks met de bergen. Totdat hij voor het eerst op wintersport ging en in datzelfde jaar begon met wielrennen. De berg op, maar vooral de berg af vindt hij, zowel op een snowboard als op een fiets, sinds die tijd helemaal geweldig. Nog steeds komt Jim elk jaar wel een keer in de bergen om te doen wat hij het liefste doet.