Skip to navigation Skip to main content

Beklim de Galibier en steun een goed doel!

4879 - Beklim de Galibier en steun een goed doel!

7 september is het zover, stichting Wereldfoundation komt met een inzamelingsactie voor de mensen in Bangladesh. Veel inwoners van Bangladesh leven in bamboehuizen en hebben regelmatig te maken met extreme weersomstandigheden. Huizen worden weggevaagd en gezinnen raken van de een op de andere dag alles kwijt. Wil jij deze mensen ook steunen? Schrijf je dan nu in!

De uitdaging

Fiets of loop naar de top van de Galibier en maak een nieuw leven mogelijk voor een gezin in Bangladesh. Getraind of minder getraind, door naar de top van de Galibier te fietsen of te lopen realiseer je een huis voor mensen in Bangladesh. Door deze prestatie laat je zien dat jij je wilt inzetten voor mensen die in armoede leven. Door minimaal € 1.000,- aan sponsorgeld bijeen te brengen, zorg je al voor een huis en dus een nieuw leven voor mensen in Bangladesh. Deel jouw motivatie met anderen en daag hen uit je te sponsoren. Het doel van de Wereldfoundation is om dit jaar 500 gezinnen aan een huis te helpen.

huis in bangladesh

Waarom Bangladesh?

Bangladesh is één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. In dit land leven 150,5 miljoen mensen. Daarvan moeten 47 miljoen mensen van minder dan 1 dollar per dag rondkomen. Oorzaken van deze armoede zijn onder andere overbevolking en natuurrampen. Jaarlijks heeft Bangladesh veel last van overstromingen waardoor mensen hun huis kwijt raken. De Wereldfoundation wil dit tegengaan en bouwt huizen die bestand zijn tegen dit natuurgeweld.

fietsen op de Galibier

De Galibier

Omdat de Galibier alleen te bereiken is als de Col du Télégraphe of de Col du Lautaret is bedwongen, is deze bergpas een van de zwaarste Alpencols in de wielersport. Vanaf Saint-Michel-de-Maurienne is de lengte van de beklimming 34.5 km met een stijgingspercentage van gemiddeld 6,6%. De beklimming van de Col du Télégraphe beslaat de eerste 12 km met gemiddeld 7% stijging; na een lichte afdaling naar het dorp Valloire begint de daadwerkelijke beklimming van de Col du Galibier.

Je kunt je opgeven voor 5 verschillende routes per fiets die de beklimming stap voor stap uitdagender maakt.

  • › Route 1: 16.4 Km Saint Michel de Maurienne - Valloire
  • › Route 2: 18.1 Km Valloire - Galibier
  • › Route 3: 34.5 Km Saint Michel de Maurienne - Valloire - Galibier
  • › Route 4: 52.6 Km Saint Michel de Maurienne - Valloire - Galibier - Valloire - Galibier
  • › Route 5: 103.5 Km Saint Michel de Maurienne - Valloire - Galibier 2x

Wil je meer weten over deze sponsoractie? Neem dan een kijkje op de website van fiets voor een huis!
Zomer Auteur

Over Jim

Vroeger had Jim eigenlijk helemaal niks met de bergen. Totdat hij voor het eerst op wintersport ging en in datzelfde jaar begon met wielrennen. De berg op, maar vooral de berg af vindt hij, zowel op een snowboard als op een fiets, sinds die tijd helemaal geweldig. Nog steeds komt Jim elk jaar wel een keer in de bergen om te doen wat hij het liefste doet.