Skip to navigation Skip to main content

Zomernieuws uit Serfaus-Fiss-Ladis

4870 - Zomernieuws uit Serfaus-Fiss-Ladis

Met de Super.Sommer.Card profiteer je in Serfaus-Fiss-Ladis van veel voordeel. De Tiroolse modelregio voor gezinsvakanties heeft talrijke zomerse voordelen en attracties uit de streek op deze kaart ondergebracht. De omvang van mogelijkheden waarvan je gebruik kunt maken met de Super.Sommer.Card. is uniek in de Alpen. En het mooiste: alle gasten van Serfaus-Fiss-Ladis krijgen de Super.Sommer.Card. gratis.

Netwerk door de bergstreek

Zeven kabelbanen, de Dorbahn Serfaus en de Wanderbus vormen samen een netwerk door de bergstreek rondom Serfaus-Fiss-Ladis. Met de Super.Sommer.Card. kan hiervan gratis gebruik worden gemaakt. De mooiste wandelpaden zijn met deze doorlopende „luchtverbinding“ gemakkelijk te bereiken. Een andere highlight op de kaart zijn wandelingen per week met gids, waarbij je veel interessants over de natuur en de geschiedenis van de streek te weten komt.

Beleveniswereld Serfaus

Ook kleine gasten profiteren van de Super.Sommer.Card., want de Beleveniswereld Serfaus met het interactieve Murmlitrail, een marmottenterrein met echte knaagdieren, een toegankelijk marmottenhol, de vier belevenispunten Murmli Rodeo en het waterspeelpark Murmliwasser zijn in de kaart opgenomen. Door een sprookjesachtig bos leidt het Murmlitrail langs een geheime vertelbron, een wortelman, een pratende uil of een brommende beer naar een volledig ingericht marmottenhol.

Murmlitrail Serfaus

Speelpark Murmliwasser

In het speelpark Murmliwasser vlakbij het tussenstation Komperdell zijn 15 speelstations gegroepeerd rondom een beek. Op blote voeten lopen, met water, zand en aarde spelen, stuwdammen bouwen, moddergevechten houden – alles wat kinderen leuk vinden is hier mogelijk. De Erlebniswelt wordt aangevuld door de Alpenpromenade, vlakbij het middenstation van de Komperdell-lift. Met 26 info-stations, die de geschiedenis van Serfaus vertellen, laat het ouders en kinderen wat leren over deze betoverende regio. In het zomerfunpark Fiss op de Möseralm zijn ook de reuzenglijbaan, de zomer-sneeuwwereld en de kuurplaats met de Super.Sommer.Card. gratis toegankelijk.

In Fiss valt ook genoeg te doen

Ook in de aangrenzende plaats Fiss zijn er talloze attracties gratis toegankelijk. Zo mogen natuurliefhebbers in Fiss in ieder geval de zogeheten Fisser Gonde niet missen. Dit is een beschermd natuurgebied op een hoogte van 1820 tot 1950 meter waar een heel interessant themapad doorheen loopt. In totaal biedt het pad 25 stations waar interessante informatie over flora, fauna, cultuur en geschiedenis wordt gegeven. In het zomerfunpark Fiss op de Möseralm zijn onder meer de luchtkussenglijbaan van Berta, het gebruik van de kuurplaats en het Slackline-park, maar ook de kinderboerderij inbegrepen. Nog een hoogtepunt voor de kinderen is de Fisser holenwereld.

Fisser Flieger

Belevenispaden in de bergen

Ook inbegrepen in de kaart zijn de belevenispaden in de avontuurlijke bergen. Geïnspireerd op ideeën van de bekende Oostenrijkse kinderboekenschrijver Thomas C. Brezina zijn in Serfaus het avontuurpad Stortvlucht, in Fiss het Heksenpad en in Ladis het Onderzoekerspad aangelegd. Als detectives met een speciale uitrusting moeten kinderen verschillende opdrachten uitvoeren om een spannend geheim op te lossen. Kinderen tussen de 3 en 15 jaar kunnen aan het afwisselende animatieprogramma van de beide kinderclubs deelnemen. Zes dagen per week worden de kinderen in de Mini&Maxi Club in Fiss-Ladis en in de Murmliclub in Serfaus de hele dag vermaakt door gediplomeerde spel- en belevenispedagogen.

Belevenispaden in de bergen
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.