Skip to navigation Skip to main content

Dolomiti Bike Galaxy: een paradijs voor fietsers en mountainbikers

16522 - Dolomiti Bike Galaxy: een paradijs voor fietsers en mountainbikers

De twaalf dalen van de vakantieregio Dolomiti SuperSummer zijn een paradijs voor fietsers, mountainbikers en e-bikers. In de afgelopen jaren heeft de regio zich tot een dusdanig internationaal niveau ontwikkeld en hebben er allerlei vernieuwingen plaatsgevonden. In de bergen en dalen zijn routes van verschillende niveaus te vinden. Beginners en gevorderden kunnen zich hier helemaal uitleven. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, dus heel vreemd is het niet dat men zich sinds het zomerseizoen van 2018 de ‘Dolomiti Bike Galaxy’ mag noemen. In dit weblog lees je alles over dit project en wat dit voor jou betekent.

De Dolomiti Bike Galaxy

De Dolomiti Bike Galaxy gaat in het zomerseizoen van 2018 officieel van start. Dit project biedt een uitgebreid overzicht van alles dat mogelijk is op het gebied van fietsen, e-biken en mountainbiken in de vakantieregio Dolomiti SuperSummer (Superski in de winter). Op die manier wordt het voor jou nog makkelijker om een fietsvakantie naar de Dolomieten te plannen. De Dolomiti Bike Galaxy biedt onder andere informatie over routes, bergliften en fietsvriendelijke accommodaties. Daarnaast zijn er een aantal aanvullende diensten, zoals verhuurstations, wasstations, gidsen, leraren en oplaadpunten. Het logo van de Bike Galaxy is duidelijk te herkennen en bestaat uit een fietsketting met vier schakels. Elke schakel heeft een eigen betekenis en staat voor een ander onderdeel in de fietswereld van de Dolomieten.

Mountainbiken of e-biken in 12 dalen met één liftpas

De vakantieregio Dolomit SuperSummer bestaat uit twaalf dalen, verspreid over de provincies Zuid-Tirol en Veneto. Deze twaalf kleinere vakantieregio’s bieden allerlei mogelijkheden voor een fietsvakantie en zijn allemaal toegankelijk met één liftpas: de Super Summer Card. Met deze liftpas heb je toegang tot meer dan 100 zomerliften. Bij de meeste liften bestaat de mogelijkheid om de fiets mee naar boven te nemen en deze service is inclusief bij aanschaf van de liftpas. De Super Summer Card is beschikbaar voor 1 dag (€46,-), 3 dagen (gebruiken binnen 4 dagen, €107,-) en 5 dagen (gebruiken binnen 7 dagen, €143,-). Wil je toch liever losse liftpassen? Alle twaalf vakantieregio's bieden ook eigen liftpassen en speciale mountainbiketickets.

Groepje Mountainbikers in de Dolomieten aan het Mountainbiken
Er zijn routes van verschillende niveaus (Foto: © Wisthaler.com)

Mountainbikeparks, downhilltrails, panoramawegen en meer

In het prachtige landschap van de Dolomiti SuperSummer vakantieregio ligt een uitgebreid netwerk aan paden voor fietsers, mountainbikers en e-bikers. Maak een ontdekkingstocht door de groene dalen, langs bergweides vol bloemen en de machtige toppen van de Dolomieten. Er zijn uitdagende paden op grote hoogte, spannende downhilltrails door de bossen en rustige panoramaroutes mogelijk. Ook zijn er een aantal mountainbikeparks, zoals de San Martino Bike Arena in San Martino di Castrozza, het Fassa Bikepark Belvedere in het Val di Fassa of het Bike Park Plan de Gralba in Val Gardena – Seiser Alm.

Mountainbiken in de bergen en de Dolomieten op de achtergrond
Er zijn prachtige trails in de bergen (Foto: © Ale di Lullo)

Lessen, gidsen en verhuur

Eén van de voordelen van de Dolomiti Bike Galaxy is dat je een duidelijk overzicht vindt over aanvullende diensten, zoals lessen, gidsen en verhuur. Uiteraard kun je zelf op ontdekkingstocht gaan, maar het is ook mogelijk om dagtochten of meerdaagse tochten met een gids te maken. Heb je nog geen ervaring in mountainbiken of e-biken? Er worden ook lessen aangeboden en er zijn zelfs parcours speciaal ingericht voor beginners of kinderen. Wanneer het niet mogelijk is om eigen materiaal mee te nemen, dan kan dat eenvoudig en snel gehuurd worden bij de verhuurbedrijven. Naast verhuur bieden deze bedrijven vaak ook services als wasstations, onderhoudsbeuren en reparaties aan.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.