Skip to navigation Skip to main content

SalzburgerLand: regio’s, tips & prijsvraag!

16384 - SalzburgerLand: regio’s, tips & prijsvraag!

In het vorige weblog over het SalzburgerLand namen we je mee naar de regio’s Tennengau, Goldegg en de Grossglockner Hochalpenstrasse. Dit keer nemen we Grossarltal, Zell am See-Kaprun en Salzburger Sportwelt onder de loep! Wandelen, fietsen, relaxen, zwemmen of klimmen, de mogelijkheden zijn eindeloos in deze veelzijdige regio’s. Lekker eten maakt vanzelfsprekend ook onderdeel uit van een geslaagde zomervakantie. Ook hiervoor zit je goed in het SalzburgerLand. De ‘Via Culinaria’ bestaat uit negen themaroutes met 260 culinaire adressen. Van vis tot vlees en van bier tot schnaps, het komt allemaal voorbij in de berghutten, brouwerijen, toprestaurants en meer. Trek gekregen in het SalzburgerLand? Lees snel verder!

Wandelen, fietsen, relaxen, of…..?

Zowel voor een actieve als een ontspannen vakantie zit je goed in het SalzburgerLand. Met de lift de bergen in om hier te genieten van een lunch bij een berghut of van de fijne wandeltochten. Of misschien wel allebei? Wie er met een (gehuurde) e-bike op uit trekt zal zien dat fietsen in de bergen helemaal niet zwaar hoeft te zijn. Ook voor kids is er genoeg te doen in het SalzburgerLand. Zoek het avontuur op bij de watervallen en beekjes, ga wildwater-raften of neem een duik in één van de vele bergmeren. Een educatieve themawandeling is ook een aanrader voor families.

Grossarltal: aan berghutten geen gebrek

In het Grossarltal kijk je waarschijnlijk je ogen uit: het is de groenste vallei van het SalzburgerLand met de meeste alpenweides en de meeste berghutten. Een ideale omgeving om heerlijke wandelingen en mountainbiketochten op je eigen niveau te maken. Er gaan 400 kilometer aan aangelegde wandelpaden door de bergen en mountainbikers kunnen zich uitleven op een routenetwerk van totaal 140 kilometer. Met 40 verschillende berghutten is er bovendien altijd een plek voor pauze in de buurt. Vaak kun je hier niet alleen heerlijk eten, maar ook blijven slapen, wat het maken van meerdaagse tochten mogelijk maakt.

Wandelen met de familie over een alm in Grossarltal
Wandelen met de familie over een van de vele almen (Foto: © Tourismusverband Grossarltal)

Zell am See-Kaprun: van het bergmeer naar de eeuwige sneeuw

Waarom zou je tijdens je zomervakantie voor een bestemming kiezen waar je niet alles hebt? Je kunt namelijk ook gewoon naar Zell am See-Kaprun in het hart van de Oostenrijkse Alpen! Van de eeuwige sneeuw en het ijs op de 3000 meter hoge Kitzsteinhorn tot het heldere water van het Zeller Meer en de verfrissende kloof op de Schmittenhöhe. Gletsjers, meren en bergen, Zell am See-Kaprun biedt alles waar je tijdens je vakantie in de bergen naar op zoek bent. Uitstapjes die je hier zeker moet maken zijn een bezoek aan de ‘Top of Salzburg’ en ‘Schmidolins Feurtaufe’, een spannende survivalroute voor kinderen op de huisberg Schmittenhöhe.

Met de familie wandelen bij de Zeller See
Wandelen met prachtig uitzicht op het Zeller Meer (Foto: © ZellamSee-Kaprun Tourismus / Nikolaus Faistauer)

Salzburger Sportwelt: regio voor echte outdoor liefhebbers

Outdoor liefhebbers kunnen van alles beleven tijdens de afwisselende ‘Almsommer’ van de Salzburger Sportwelt. Wat vaststaat is dat je altijd gezelschap wordt gehouden door water. Bronnen, kloven, bergmeren en beekjes kenmerken het berglandschap van de Salzburger Sportwelt. Hier kun je diverse natuurschouwspelen ervaren en om die reden moet je bijvoorbeeld zeker naar de Tappenkarsee. Negen gondelliften, 14 verschillende themawandelingen en twee bergen vol familieactiviteiten zorgen dat ook gezinnen met kinderen er hier op uit kunnen. De harten van mountainbikers gaan sneller kloppen bij het aanbod van 700 km aan bikepaden.

Bergwandelen in de Salzburger Sportwelt
Bergwandelen in de Salzburger Sportwelt (Foto: © Salzburger Sportwelt)

Win een vakantie naar het SalzburgerLand!

Op www.salzburgerland.com maak je kans om één van de 9 zomervakanties te winnen. Een week lang met z’n tweeën heerlijk verwend worden in een tophotel, met ook nog eens gratis ontbijt en diner! Meedoen kan tot 30 juni.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.