Skip to navigation Skip to main content

Wintervakantie in het prachtige Leogang

15900 - Wintervakantie in het prachtige Leogang

Door: Mariska. Inmiddels is het wintersportseizoen volop aan de gang. Dit jaar valt er genoeg sneeuw en de mooiste wintersportfoto’s lokken je naar de Alpen. Voor de liefhebbers die op korte termijn richting de sneeuw gaan of nog inspiratie zoeken voor een leuke bestemming, dan raad ik je aan om dit blog snel verder te lezen! Ik neem jullie mee naar het mooie wintersportdorp Leogang en hoop jullie enthousiast te maken voor deze mooie omgeving in het Salzburgerland. Ik verblijf hier elke winter en het verveelt nog steeds niet!

Rust in het bruisende skigebied ‘Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn’

Leogang valt onder de gemeente Saalfelden-Leogang en ligt mooi verscholen tussen de bergen. Het dorp maakt onderdeel uit van het bruisende skigebied ‘Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn’. Het grootste voordeel van Leogang is dat het heerlijk rustig is ten opzichte van de dorpen Saalbach en Hinterglemm. Je hebt mooie, brede pistes en niet de drukte van de andere twee dorpen. Het heeft alle voordelen die je als wintersporter wenst. Denk aan fijne, gezellige restaurants op de piste en in het dorp. Leuke après-ski die niet te druk is, maar hierdoor zeker net zo gezellig! Bezoek vooral de ‘Kraller-alm’. Zowel overdag voor een lekkere kop koffie in de zon als tijdens de après-ski in de middag of voor een gezellig feestje in de avond. Voorzieningen als een supermarkt, wintersportwinkels en skischolen zijn volop aanwezig en zorgen ervoor dat alles wat je nodig hebt bij de hand is. Wil je toch de drukte in, dan ski je zo naar Saalbach en Hinterglemm over de mooie pistes en kun je hier genieten en lekker vakantie vieren.

Leogang winter
Het mooie Leogang (Foto: © Saalfelden Leogang)

Wat kun je nog meer doen?

Ben je niet een fanatieke skiër of snowboarder dan biedt Leogang je nog meer leuke wintersport-activiteiten. Denk aan langlaufen. Het is één van de bestemmingen waar volop mooie langlaufpistes voor je klaar liggen. Er worden in de regio ook regelmatig wedstrijden georganiseerd. In Hochfilzen, wat om de hoek ligt, is in 2017 nog het wereldbeker kampioenschap biatlon geweest.Naast langlaufen kun je in het dal ook schitterende wandelingen maken door de natuur. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet. Verder raad ik jullie aan om een keer in de avond de piste op te gaan om te skiën of snowboarden. Wil je dit liever niet, maar vind je de sfeer wel aantrekkelijk dan is rodelen op de winterrodelbaan van Biberg een aanrader.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Naast lekker actief bezig zijn in de bergen zijn er ook minder intensieve activiteiten. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het ‘Bergbau- und Gotik’ museum of de ‘Kristallkeller’ met diverse kristallen en mineralen. Of geniet van een mooie tocht in de slee en laat je voortrekken door een paar mooie paarden. Daarnaast ligt de stad Saalfelden om de hoek en hier kun je lekker shoppen, genieten van de culinaire lekkernijen uit de regio of een mooie wandeling maken rondom de Ritzensee. In Saalfelden zijn geregeld culturele activiteiten. Dit is zeker leuk om in de gaten te houden en een bezoekje aan te brengen. Onlangs, toen ik er was, vond het jazzfestival plaats. In maart is er weer het ‘Early spring singer-songwriter’ festival. Mijn tip is om de actuele agenda in de gaten te houden. Dit kan via de website en wat mij opvalt is dat veel evenementen tijdig kenbaar gemaakt worden door aanplakbiljetten of banners in de regio.

Leogang winter
Het 'Nostalgie Ski Wereldkampioenschappen' (Foto: © Saalfelden Leogang)

Events in de winter

In de winter zijn er diverse evenementen die zeker de moeite waard zijn. Zo was onlangs het ‘White Style’ event. Een MTB slope belevenis die je niet wilt missen. Stoere binks maken mooie salto’s met een mountainbike over schansen in de sneeuw. Het start aan het einde van de dag en geeft veel sfeer aan het evenement. Mooi verlichte pistes, gezellige eet- en drinkhutjes en leuke muziek maken het plaatje compleet. Een ander gezellig evenement wat regelmatig in de winter georganiseerd wordt is ‘Asitz Music Night’. Nog een leuk evenement is het ‘Nostalgie WK ski’. Even terug in de tijd hoe men vroeger op de lange latten stond.

Komende evenementen in deze regio:

  • Ski marathon in Saalfelden 4 februari.
  • Hüttenspringen bij de Kralleralm, dit is een terugkerend evenement waarbij men met ski’s over schansen springt en mooie figuren maakt.
  • Fakkelwandeling, ook een terugkerend evenement.
  • Street food en wintermarkt 17-18 februari.
  • White Pearl Mountains days, start 16 maart.

Ik hoop jullie geïnspireerd te hebben met dit blog en geniet van de mooie omgeving van Leogang!

Mariska Dute, 31 jaar, is Oostenrijkfanaat, langeafstandsatlete en sportdiëtist/docent. Oostenrijk is haar tweede thuisland en vooral de regio Zell am See/Kaprun/Pinzgau is favoriet. Ze heeft een eigen bedrijf als (sport)diëtist, Mariska Dute Voeding, Sport & Advies. Vanuit haar bedrijf begeleidt ze cliënten op gebied van voeding en sport, ontwikkelt ze recepten, geeft (kook)workshops en adviseert bedrijven op gebied van gezonde voeding. Wil je meer informatie over het aanbod of over Mariska, bekijk dan hier haar website.

Zomer Mariska

Over Mariska

Van huis uit heeft Mariska de liefde voor de bergen meegekregen. De Alpen in Frankrijk en Oostenrijk waren de meest geliefde vakantiebestemmingen in de zomer. Die liefde werd steeds groter en inmiddels is het zo erg geworden dat Mariska Piesendorf en de regio Zell am See-Kaprun tot haar tweede thuis beschouwt.