Skip to navigation Skip to main content

7 foto's van uitzicht op Livigno

12618 - 7 foto's van uitzicht op Livigno

Eén van onze favoriete bestemmingen in de bergen is het Italiaanse Livigno. Dit dorpje heeft een aantal kenmerken, waardoor het relatief uniek is. Je vindt dit dorp in het noorden van Lombardije, vlakbij de grens met Zwitserland. Livigno ligt op 1800 meter hoogte, relatief afgelegen ten opzichte van andere bestemmingen. Het dal is breed en lang, wat ook de vorm van het dorp is. Wat Livigno extra bijzonder maakt is de prachtige omgeving, het Lago di Livigno en het feit dat je hier belastingvrij kunt winkelen!

Genieten van een veelzijdig aanbod aan activiteiten

Eén van de voordelen van Livigno is dat je hier in principe alles kunt doen wat je wilt. Aan beide kanten van het dorp vind je bergliften, waardoor je op verschillende plekken ook de bergen in kunt. In het dal vind je verharde fietspaden, op de bergen een (mountain)bikepark, een klimpark en wandelpaden. Daarnaast kun je (wanneer er genoeg water is), onder andere gaan suppen op het Lago di Livigno. Culinair genieten doe je in één van de vele restaurants of berghutten en shoppers kunnen zich eindeloos vermaken in de lange winkelstraat.

Livigno

Livigno

Livigno

Livigno

Livigno

Livigno

Livigno

Ben jij wel eens in Livigno geweest?

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.