Skip to navigation Skip to main content

Top 5 gezellige koffie- en eetgelegenheden in de regio Pinzgau

12560 - Top 5 gezellige koffie- en eetgelegenheden in de regio Pinzgau

Door: Mariska. Over het hele jaar door weten ze in Oostenrijk heel goed de gasten te verrassen met lekkere, lokale producten. Dankzij de fijne sfeer die gecreëerd wordt kunnen wij Hollanders volop genieten van het culinaire aanbod! Zo ook in het district Pinzgau (Zell am See) en het leek mij leuk om jullie een top vijf van gezellige en ‘must visit’ koffietentjes te geven. In dit blog neem ik jullie mee naar mijn favoriete plekjes voor een kop koffie of thee met kuchen of een heerlijke maaltijd.

1. Seegasse in Zell am See

Seegasse is een konditorei midden in het gezellige Zell am See. Je kunt hier terecht voor diverse soorten lekkere koffie en thee, gebak, lunchgerechten en kleine (hoofd)maaltijden. Tevens is er een mogelijkheid om te overnachten. Seegasse heeft een uitgebreid ijsassortiment in de zomer. Dit is één van mijn favorieten. Goede bediening, lekkere koffie en een fijn terras in de zomer. Je kunt ervoor kiezen om relaxt en rustig in de achtertuin te zitten of als je graag mensen wil kijken raad ik je aan om vooral voor de konditorei een plekje te bemachtigen. Je kunt je zo uren vermaken, want zeg nou zelf het blijft altijd leuk om onder het genot van een lekker drankje mensen te kijken. ’s Winters kun je gezellig binnen zitten. De kwaliteit-prijsverhouding is er goed! Voor mensen met een gluten- of lactose-intolerantie is er ook volop keuze en daarnaast serveren ze diverse plantaardige gerechten.

2. Kennedi in Kaprun

Kennedi is een gezellig restaurant en café in het centrum van Kaprun. Hier kun je de gehele dag terecht voor diverse maaltijden, gebak, diverse soorten pizza’s en lekkere drankjes. Ook hier is het aan te raden om bij mooi weer lekker buiten op het terras te gaan zitten. Kennidi heeft diverse soorten drankjes, zowel warm als koud, met Kardemint. Kardamint is gemaakt van onder andere kardemon. Vooral de thee is aan te raden, zowel in de zomer als winter erg lekker. Daarnaast zijn de diverse soorten koffie, zowel met als zonder alcohol, een waar genietmomentje. Mocht je graag ergens ongedwongen en lekker uiteten willen dan kun je hier ook terecht. Kwalitatief goede maaltijden en voor ieder wat wils.

koffie en eetgelgenheden zell am see
Apfelräder (Foto: © Zell am See-Kaprun Tourismus, Faistauer Photography)

3. Stadt café Estl in Zell am See

Naar Estl ga je voor een lekkere kop koffie, normaal of lekker uitgebreid met siropen en likeurtjes. Daarnaast heeft Estl een uitgebreide drankenkaart en een kleine lunchkaart. Voor een goede avondmaaltijd zou ik hier niet naartoe gaan vanwege de beperkte keuze. In de zomer kun je hier heerlijk op het terras zitten en bijvoorbeeld genieten van een lekker ijsje. Estl ligt in het centrum van Zell am See.

4. Bäckerei en Dorfcafé Gugglberger in Niedernsill

Een uitstapje naar Niedernsill is ook zeker de moeite waard. Niedernsill ligt verder het dal in. Mocht je hier heerlijk op het terras zitten, dan moet je niet raar op staan te kijken als de boerin met de tracktor naar de bakker of slager gaat. Dit is ons vorig jaar overkomen en mevrouw de boerin trok in ieder geval heel wat bekijks. Het geeft in ieder geval de gemoedelijkheid aan. Het is hier wat rustiger dan in Zell am See, Kaprun of Mittersill. Bij deze konditorei (en het café) kun je terecht voor allerlei soorten brood, gebak, bonbons, ijs, ontbijtgerechten en kleine lunchmaaltijden. Daarnaast is het ook nog een pizzeria! Vooral de ijssoorten en al het lekkers uit de bakkerij zijn aan te raden.

koffie en eetgelgenheden zell am see
Ken jij de Topfenknödel al? (Foto: © Zell am See-Kaprun Tourismus, Faistauer Photography)

5. Restaurant Schloss in Mittersill

Kies je voor een unieke ervaring met een mooi uitzicht over het dal? Dan is dit een aanrader. Het slot van Mittersill ligt op de doorgaande weg van Mittersill naar Kitzbühel. Het ligt mooi op een heuvel met een geweldig uitzicht over de regio. Je kunt hier zowel binnen als buiten heerlijk zitten en genieten van lekkere maaltijden en drankjes. In de winterperiode is het slot schitterend in kerstsfeer gebracht, dat maakt het wel extra bijzonder. Het slot is alleen al vanaf de buitenkant een bezienswaardigheid en de moeite waard om te bekijken.

Nog een laatste tip

Naast deze top 5 zijn er natuurlijk nog genoeg leuke berghutten, cafeetjes en restaurants om heerlijk te genieten van de culinaire lekkernijen die deze regio je te bieden heeft. Wat mij betreft mag een bezoekje aan een konditorei of gasthof zeker niet ontbreken Nog een laatste lekkere tip: In de wintermaanden is het zeker de moeite waard om een ‘kräpfen’ te bestellen bij een bakkerij of konditorei. Wat bij ons de oliebol is, is dit hier een lekkernij die vooral in de decembermaand gegeten word. Kräpfen lijken op Berlinerbollen en zijn gevuld met allerlei soorten vullingen (denk aan vanillepudding, chocolade, jam, amarenen, nougat, etc.) en bevatten een glazuurlaagje.

Over Mariska Dute

Mariska Dute, 31 jaar, is Oostenrijkfanaat, langeafstandsatlete en sportdiëtist/docent. Oostenrijk is haar tweede thuisland en vooral de regio Zell am See/Kaprun/Pinzgau is favoriet. Ze heeft een eigen bedrijf als (sport)diëtist, Mariska Dute Voeding, Sport & Advies. Vanuit haar bedrijf begeleidt ze cliënten op gebied van voeding en sport, ontwikkelt ze recepten, geeft (kook)workshops en adviseert bedrijven op gebied van gezonde voeding. Wil je meer informatie over het aanbod of over Mariska, bekijk dan hier haar website.

Zomer Mariska

Over Mariska

Van huis uit heeft Mariska de liefde voor de bergen meegekregen. De Alpen in Frankrijk en Oostenrijk waren de meest geliefde vakantiebestemmingen in de zomer. Die liefde werd steeds groter en inmiddels is het zo erg geworden dat Mariska Piesendorf en de regio Zell am See-Kaprun tot haar tweede thuis beschouwt.