Avontuurlijke wandeling in Zuid-Duitsland: de Risserkogel

Avontuurlijke wandeling in Zuid-Duitsland: de Risserkogel

26 november 2017

door Yvonne in Wandelen

In het zuiden van Duitsland, in de deelstaat Beieren, ligt het meer Tegernsee. Weer iets ten zuiden van dit meer vind je de bergtop de Risserkogel. De combinatie van een meer en bergen vormen een veelzijdige omgeving voor een actieve vakantie. Zowel in de buurt van het meer als in de bergen kun je heerlijk wandelen. Met name de afwisseling maakt deze bestemming de moeite waard! Aan het water kun je overnachten op de camping, of een accommodatie huren in één van de omliggende dorpen. Overdag kun je gaan fietsen, een dorpje bezoeken of een wandeling maken. Mocht je in de omgeving de bergen willen gaan verkennen, dan lees je hieronder onze wandeltip!

Gipfeltraumtour Risserkogel

Duur 6:45 uur
Hoogtemeters 1155 meter klimmen, 1155 meter dalen
Afstand 15,4km
Ondergrond Onverhard wandelpad (zand)
Niveau Middelzwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

De wandelroute naar de top van de Risserkogel

De wandelroute begint in het centrum van het dorp Kreuth. Je kunt eventueel beginnen bij het informatiepunt en hier een kaart vragen. Vanaf het informatiepunt steek je de Weißbach rivier over. De rivier volg je zo’n 1,5 kilometer. Op dit punt sla je linksaf en volg je de Raineralmweg. Onderweg kom je her en der bordjes tegen die je de weg wijzen. Vanaf de Raineralmweg gaat de weg stijgen. Je bent hier op zo’n 800 meter hoogte. Over een afstand van zo’n 4,5 kilometer loop je naar de top van de Risserkogel, op 1818 meter hoogte. Via de noordzijde van de Riedlerspitz loop je weer terug naar Kreuth.
20161022_Berggehen_Wallberg_Setzberg_Risserkogel

Plattegrond van de wandelrouteLunchen en stoppen bij de Schwaiger Alm

Tijdens de Gipfeltraumtour Risserkogel word je één met de natuur. Dit betekent dat het zomaar zou kunnen voorkomen dat je een uur lang geen mens tegenkomt! Genieten van de rust en de stilte om je heen. Het nadeel hiervan is dat je niet zomaar overal kunt stoppen voor wat eten en drinken. Op één plek langs de tocht kom je een berghut tegen. Als je bovenstaande route aanhoudt, dan passeer je berghut Schwaiger Alm na zo’n 2,5 kilometer. Hier kun je stoppen voor een kopje koffie in de ochtend. Je kunt er ook voor kiezen om de wandelroute andersom te lopen. Neem in dat geval een broodje, mueslireep of wat fruit mee, zodat je dit onderweg kunt eten. Na zo’n 13 kilometer kom je dan bij de Schwaiger Alm uit, waar je een uitgebreide (late) lunch kunt nemen. 20161022_Berggehen_Wallberg_Setzberg_Risserkogel

Zomervakantie tips