Skip to navigation Skip to main content

4 wandelbestemmingen in Karinthië uitgelicht

10889 - 4 wandelbestemmingen in Karinthië uitgelicht

Karinthië is een populaire vakantiebestemming en dat is niet gek. De Oostenrijkse deelstaat heeft voor ieder type vakantieganger wel iets te bieden. De honderden meren en campings zijn ideaal voor liefhebbers van de natuur en de vele wandelmogelijkheden doen het hart van iedere wandelaar sneller kloppen. Van lange afstandswandelingen, zoals de Alpe Adria Trail, tot mooie dagtochten in de bergen en dalen of een leuke themawandeling. Tijdens een wandelvakantie in Karinthië kom je het allemaal tegen! Er zijn zoveel mogelijkheden en daarom heb ik in dit weblog 4 fijne wandelbestemmingen in Karinthië voor je op een rijtje gezet.

#1. Nationaal Park Hohe Tauern

Nationaal Park Hohe Tauern is het grootste beschermde natuurgebied van Oostenrijk en één van de grootste van Europa. De natuur is ongerept en kent meerdere hoogtepunten, waaronder de Grossglockner (hoogste berg van Oostenrijk) en Pasterzengletser (langste gletsjer van de Oostalpen). In het park liggen honderden kilometers aan wandelpaden waarbij niet alleen recreatieve wandelaars, maar ook liefhebbers van meerdaagse wandeltochten en bergbeklimmers aan hun trekken komen. In het park begint ook de 750 kilometer lange Alpe Adria Trail, waar je natuurlijk ook slechts een aantal etappes van kunt wandelen.

#2. Bad Kleinkirchheim

De vakantieregio Bad Kleinkirchheim ligt in het hart van Karinthië en wordt omringd door de glooiende bergen van de Nockberge. Al eeuwenlang staat het dorp bekend als hét kuuroord van Karinthië. Niet vreemd dat de regio het label ‘Alpine Wellness Label’ heeft mogen ontvangen. Breng voor ontspanning een bezoek aan Therme St. Kathrein en het Thermal Römerbad. In Bad Kleinkirchheim zijn sport en ontspanning ideaal te combineren. De glooiende bergen en de bijbehorende dalen bieden de wandelaar honderden kilometers aan wandelpaden van verschillende niveaus. Wandel over de groene Alpenweides en ontdek het kenmerkende en intens geurende plantje Speik. In de speciale Speik hutten kun je de producten die van dit geneeskrachtige plantje worden gemaakt, aanschaffen. Meer informatie vind je hier >

wandelen Bad Kleinkirchheim
Maak prachtige wandeltochten in Bad Kleinkirchheim (Foto: © Kärnten Werbung, Franz Gerdl)

#3. Het zuidenwesten met Nassfeld – Pressegger See, het Lesachtal en de Weissensee

In het zuidwesten van Karinthië, vlakbij de Italiaanse grens, vind je 3 prachtige wandelbestemmingen. Nassfeld – Pressegger See, het Lesachtal en de Weissensee bieden wandelaars een uitgebreid wandelnetwerk. Wandel bijvoorbeeld de 150 kilometer lange vredesroute ‘Karnische Höhenweg’, ontdek het rotsachtige landschap tijdens een mooie dagtocht of leer meer over de omgeving tijdens een themawandeling. Ook in dit stukje Karinthië vind je een aantal hele fijne meren. Het water is kraakhelder, de kwaliteit zo zuiver en de temperatuur erg aangenaam. Perfect voor verkoeling en ontspanning na een wandeltocht! Ga op ontdekkingstocht in de authentieke bergdorpjes en proef de typische smaken van de lokale keuken.

Weissensee
Het heldere water van de Weissensee (Foto: © Kärnten Werbung, Edward Gröger)

#4. Biosphärenpark Nockberge

Biosphärenpark Nockberge beslaat een gebied van 184.3 km². Het is een bijzonder stukje natuur dat in 2012 door UNESCO is bekroond met de titel Biosphärenpark. De glooiende bergen van de Nockberge bieden de wandelaar veel mogelijkheden. Van dagtochten, tot themawandelingen en meerdaagse wandelroutes. Een aantal etappes van de Alpe Adria Trail lopen door dit park. Het is niet alleen mogelijk om een individuele wandeltocht te maken, je kunt ook op stap met een speciale ranger. Hij kan je alles vertellen over het gebied en laat je de meest bijzondere plekjes zien. Heb jij bijvoorbeeld wel eens een bezoek gebracht aan een eeuwenoud boerenbad? Een andere tip is de 35 kilometer lange Nockalmstrasse. Deze alpenweg loopt midden door het biosphärenpark. Onderweg kom je meerdere stops tegen waar je kunt beginnen aan een wandeltocht of themawandeling.

De Alpe-Adria-Trail: een bijzondere lange afstandswandeling

De Alpe-Adria-Trail is dé wandeldroom van veel wandelaars. Het is een grensoverschrijdende ontdekkingsreis die je meeneemt door het landschap van Oostenrijk, Slovenië en Italië. De wandeling start vanaf de voet Grossglockner in Karinthië en eindigt na ongeveer 750 kilometer bij de Adriatische Zee in Italië. De wandeling is verdeeld over 43 etappes en daarbij wandel je ongeveer 17 kilometer per dag. Bij iedere etappe passeer je speciale infopoints. Deze geven je duidelijke informatie over de locatie en de desbetreffende etappe. Meer informatie vind je hier >

Wandelen Karinthië Millstättersee
Er loopt ook een etappe langs de Millstättersee (Foto: © Kärnten Werbung, Franz Gerdl)

Wat is jouw favoriete wandelbestemming in Karinthië? Laat een reactie achter!

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.