Skip to navigation Skip to main content

Win een reis naar Graubünden

10223 - Win een reis naar Graubünden

Graubünden, het land van de steenbokken, is de grootste vakantieregio van Zwitserland. Met enerzijds Davos, St. Moritz, Arosa, Lenzerheide en Flims/Laax en anderzijds ook klein en fijn met bergdorpen ver weg van de mondaine wereld. Graubünden is natuur, sportmekka en spoorwegparadijs in een. Daarnaast maak je door je persoonlijke reismagazine samen te stellen kans om een geheel verzorgde vakantie naar Graubünden te winnen.

2.032 km fietsroutes in Graubünden

Zwitserland is een uitstekende vakantiebestemming voor fanatieke fietsers. Graubünden concentreert zich daarbij op twee paradedisciplines: trekking en mountainbiken en breidt de betreffende netwerken verder uit. In Graubünden liggen 731 km trekkingroutes en 713 km mountainbikeroutes op je te wachten.

172 km2 Graubünden au naturel

Bomen her en der, bossen met Alpendennen, trotse steenbokken en fluitende marmotten. Het nationale park in Unterengadin herbergt een unieke fauna en flora. Sinds enkele jaren is het park een attractie rijker. De spectaculaire architectuur van de Zwitserse architect Valerio Olgiati kun je hier aanschouwen in contrast met de adembenemende natuur.

Wandelen in Graubünden

130 km UNESCO-werelderfgoed

Geniet! De Rhätische Bahn met haar Albula- en Berninaroute is enkele jaren geleden opgenomen in het UNESCO-werelderfgoed. Hoogste tijd dus om deze wonderen der cultuur te ervaren. De beroemde rit voert je via imposante viaducten en door keertunnels van Chur naar Engadin. Daar passeer je de hoogste spoorbergpas van de Alpen, de Berninapas, waar de loc zonder tandraderen stijgingen van tot wel 70 promille overwint. Wie in het Italiaanse Tirano dan nog niet genoeg heeft, kan met de postauto verder naar Lugano rijden en de dag onder de palmen afsluiten. Bun viadi (goede reis)!

Stel je eigen vakantie in Graubünden samen

Op de website van Graubünden kunnen geïnteresseerden op speelse wijze aangeven hoe zij hun ideale Alpenvakantie voor zich zien. Luxueus hotel of gezellige berghut? Picknick aan een meer of 5-gangenmenu in een sterrenrestaurant? Bergdorp of alpiene stad? Een ontspannen wandeling, of een actieprogramma vol adrenaline? Het systeem, kiest op basis van de bezoekersvoorkeuren op het gebied van accommodatie, gastronomie, grootte van de bestemming en activiteiten uit meer dan 90.000 mogelijke combinaties twee concrete en boekbare reisvoorstellen, die zijn afgestemd op de behoeftes van de bezoeker. De vakantieganger kan op basis hiervan een Alpenvakantie boeken die precies past. Bovendien wint één gelukkige deelnemer aan het eind van de campagne zijn persoonlijke droomvakantie naar Graubünden.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.