Skip to navigation Skip to main content

Eten bij de boer in Toscane

10220 - Eten bij de boer in Toscane

In het prachtige licht glooiende landschap van Italië is van alles te beleven. De heuvels liggen dicht bij de zee, dus als je van mooie bergen houdt en toch af en toe eens wilt relaxen op het strand, dan is het gebied rond Castiglione della Pescaia echt iets voor jou. Fietsen, wandelen, zwemmen, varen, het kan er allemaal.

Klimaat

Het weer in Toscane is zeer aangenaam in de zomermaanden, maar er is genoeg verkoeling te vinden bij de zee of in de bossen langs de kust. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 32 graden, in het noordoosten is het iets minder warm dan in het zuidwesten. Het eiland Corsica houd veel bewolking tegen waardoor de zon vaak schijnt, vandaar dat Toscane vaak droog en dor is.

Cascata del Mulino

Een klein stukje voorbij de pittoreske stad Grosseto zijn de baden van Saturnia. De baden bestaan al sinds de Romeinse tijd en zelfs nu is het een grote toeristische trekpleister. De baden bevatten magnesium, carbonaat en zwavel wat goed is voor de huid. Het zwavel ruikt niet lekker maar ondanks de stank is het nog steeds erg populair en zeker de moeite waard.

baden van saturnia

Eten bij de boer

Vlak naast Castiglione delle Pescaia liggen een aantal mooie agriturismo faciliteiten waar je prima kunt vertoeven. Negen van de tien keer kun je er alleen slapen en ontbijten, maar er is er één toch wel heel speciaal. Bij Agrodolce Giuncaine kun je overheerlijk bij de boer eten, heel apart is dat er geen menu kaart is maar je gewoon eet wat de pot schaft. Alle typisch Italiaanse gerechten komen aan bod in een vier gangen menu met tot slot een grappa (schnaps) van het huis. Je kunt je dus helemaal rond eten voor een kleine 20 euro per persoon. De gezelligheid en de sfeer is uniek, als je even mazzel hebt gaan ze nog muziek voor je maken ook.

eten bij de boer

Diaccia Botrona

Het Maremma gebied van Toscane heeft prachtige moerassen die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Diaccia Botrana is zo’n gebied waar ook het bekende Casa Rossa Ximenes ligt (het rode huis). Dit gebied is een van Europa’s belangrijkste natuurreservaten. Het gebied is nog helemaal intact en er leven veel dieren waaronder; vossen, dassen, stekelvarkens en flamingo’s. Als je het reservaat bezoekt vergeet dan zeker je verrekijker en camera niet.

maremma italie
Zomer Auteur

Over Jim

Vroeger had Jim eigenlijk helemaal niks met de bergen. Totdat hij voor het eerst op wintersport ging en in datzelfde jaar begon met wielrennen. De berg op, maar vooral de berg af vindt hij, zowel op een snowboard als op een fiets, sinds die tijd helemaal geweldig. Nog steeds komt Jim elk jaar wel een keer in de bergen om te doen wat hij het liefste doet.