Skip to navigation Skip to main content

International Mountain Summit in Zuid-Tirol

10209 - International Mountain Summit in Zuid-Tirol

Tot 27 vindt de International Mountain Summit (IMS) in Brixen/Bressanone te Zuid-Tirol plaats. Het IMS brengt de top bergbeklimmers ter wereld bij elkaar. Tijdens het evenement is er een breed scala aan activiteiten en wordt de toekomst van de bergen en het alpinisme besproken. Kortom een festival om te zien, te beleven en om je over te verbazen.

Divers programma

Tijdens deze dagen is er een divers programma voor liefhebbers van de bergen. Er vinden congressen en discussies plaats waar de laatste actuele onderwerpen in verband met bergbeklimmen worden besproken. Zo komen de gevolgen van klimaatverandering aan bod en komen bekende bergbeklimmers, zoals Steve Swanson, aan het woord.

Voor iedere bergsporter

Tijdens het IMS is er de mogelijkheid om workshops te volgen voor zowel beginners als gevorderde bergbeklimmers. Ben je niet geïnteresseerd in een workshop? Maak dan zelf een wandeling met bekendheden, zoals Gerlinde Kaltenbrunner en Ralf Dujmovits. Daarnaast vinden er nog talloze verschillende seminars en presentaties plaats. Film & foto

Film & foto

Het berggebied van de Dolomieten staat bekend om haar prachtige natuur. In het verleden zijn er talloze fotografen geweest die geprobeerd hebben deze omgeving op beeld vast te leggen. Tijdens het festival is er nu de IMS fotoserie waarop de hele reis door de bergen is vastgelegd. Voor filmliefhebbers is er een aantal actuele en klassieke films/documentaires te zien tijdens het evenement. Zo komen er films aan bod die mede mogelijk gemaakt worden door het Trento Filmfestival.

Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. Dit stukje Italië is uniek vanwege haar Alpiene tradities gecombineerd met Italiaanse charme. Haar rijke cultuur, gastronomie en het veelzijdige landschap maken Zuid-Tirol uitzonderlijk. De Dolomieten zijn vanwege hun bijzondere schoonheid door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. In Zuid-Tirol schijnt maar liefst gemiddeld 300 dagen per jaar de zon. Vanuit Nederland is Zuid-Tirol makkelijk bereikbaar per auto, vliegtuig en trein.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.