Skip to navigation Skip to main content

Wellness met 0% ecologische voetafdruk

Duurzaamheid in Zuid-Tirol heeft niet alleen te maken met ecologisch bouwen of biologische landbouw. Ook wellness, meestal geen branche waarin duurzaamheid prioritair is, staat in Zuid-Tirol voor een 0% ecologische voetafdruk. Door het gebruik van streekgebonden producten en materialen, is er niet alleen geen transport nodig om dit tot in de spa te brengen, maar kan ook het volledige proces van a tot z gecontroleerd worden.

Behandelingen aan op basis van appelextracten

Theiner’s Garten Bio Vitalhotel biedt verschillende behandelingen aan op basis van appelextracten, die weldadig zijn voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Laat je verwennen met een volledige gezichtsbehandeling met producten op basis van appels. Om het hele lichaam terug op krachten te brengen, is er een body peeling beschikbaar, waarbij het lichaam grondig gereinigd wordt, en achteraf ook gemasseerd met appellotion voor hernieuwde energie. Of kies voor een ‘appelbad’ met hydromassage, waarbij de toegevoegde appelextracten vooral de meer mature huid extra elasticiteit en frisheid geven.

Extra boost voor de huid

Ook kastanjes, vooral bekend als lekkernij, kunnen een extra boost geven aan de huid. Voor behandelingen met de Castanea cosmeticalijn, die dankzij het actieve bestanddeel ‘escina’ je huid voedt en vitaliseert, kan je terecht in het Unterwirt Aktiv & Vitalhotel: Castanea kastanje-wijnbad voor twee, detox Castanea voetbad of een Castanea kastanje-wijnpakking.

Acqua Vinea Nobilis: de kracht van de wijnrank

Met hun eeuwenoude traditie en ervaring bevonden de Zuid-Tiroolse wijnbouwers zich in de perfecte positie om ook andere kwaliteiten van hun geliefde wijnraken te ontdekken. Zo komen bij het jaarlijkse snoeien weldadige plantensappen vrij, die al van oudsher gebruikt worden voor medicinale toepassingen. Ook de cosmetica-experts van Trehs zijn zich hiervan bewust. Op basis van deze wijnranksappen creëerden ze vier huidverzorgingsproducten onder de naam Acqua Vinea Nobilis. De gezichtscreme doet de huid volledig opleven en verstevigt ze door zijn vochtinbrengende werking ook zichtbaar. De speciale oogcreme geeft aan de gevoelige huid rond de ogen haar natuurlijke elasticiteit terug, waardoor de huid er gladder en frisser  uitziet.

Mooi en gezond

De Acqua Vinea Nobilis gezichtstonic heeft een vochtinbrengende en revitaliserende werking. Door zijn natuurlijke bestanddelen zorgt dit product voor een heldere en gladde teint, zonder daarbij de huid te beschadigen. En voor een diepe reiniging hebben de experts ook een speciale gezichtsreiniger ontwikkeld, die de huid tot in de poriën zuivert en tegelijkertijd hydrateert, waardoor ze er mooi en gezond blijft uitzien.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.