Skip to navigation Skip to main content

Verken de bergen van Tirol per kabelbaan

10197 - Verken de bergen van Tirol per kabelbaan

De bergklim met de kabelbaan op een comfortabele manier inkorten, een afwisselende wandelroute door het schitterende almlandschap, uitrusten in een uitnodigend bergrestaurant en dan weer met de lift naar het dal. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om de bergen in Tirol te verkennen. En sportievelingen kunnen te voet omhoog, vermoeid maar voldaan op hun gemak een hapje eten en dan met de gondel terug naar het dal.

Naar de roofvogelshow met de Ahornbahn

Een bijzondere bezienswaardigheid bij de Ahorn in Mayrhofen is de roofvogelshow met adelaars en andere roofvogels. Maar ook de wandelroute op de Ahornberg (duur 1 uur) of een interactieve glijvlucht vanuit adelaarsperspectief in de 3D-hut zijn leuke ervaringen. Je kunt het uitstapje afsluiten met een kop koffie of warme chocolademelk in een gondel van de Ahornbahn. Het is de grootste gondel van Oostenrijk: bij bewolkt weer is een rit met de Ahornbahn bijzonder spectaculair - je zweeft als het ware boven de wolken. Te voet duurt de tocht via weg 42 en het bergrestaurant Alpenrose naar beneden ca. 3,5 uur, voor de klim naar boven moet je voor de ruim 1400 hoogtemeters wel 4,5 uur rekenen.

De keizerlijke wereld van Scheffau

Afhankelijk van conditie en plannen kun je het landschap rondom restaurant Brandstadl op de top van de berg op verschillende manieren verkennen. De Kaiserrundweg duurt slechts 30 minuten en is ook bij slecht weer perfect voor een kort uitstapje om even wat frisse lucht op te snuiven. De route is uitstekend te doen met de kinderwagen. Iets langer is de eveneens voor kinderwagens geschikte Jochstub'nweg. De wandeling duurt ruim een uur en in de Jochstube kun je prima uitrusten en een hapje eten. De steilere stukken van de Murmel-, Eiberg- und Aualmrundweg-routes maken deze routes geschikt voor de sportievere wandelaar. Natuurlijk zijn hier onderweg ook genoeg mogelijkheden om uitgebreid te pauzeren.

Erlebniswelt Filzalmsee Brixen im Thale

Na de comfortabele tocht bergopwaarts met de gondelbaan van Brixen kunnen groot en klein rondom de Filzalmsee op ontdekkingsreis gaan. De moeraskijkkast, de zandspeelplaats en de boomhutten staan onder alle weersomstandigheden garant voor veel plezier. Op de Große en Kleine Riesenweg vind je de reuzenhand met een voelquiz, de klankwerkplaats met xylofoon in het bos, de reuzenkoe bij de Silleralm en het reuzenoog en een groot model van het oog, waarmee ook interessante experimenten mogelijk zijn. Bij de restaurants langs de route zijn plaatselijke specialiteiten verkrijgbaar.

Altijd een hoogtepunt: de Zugspitze

De hoogste bergtop van de streek rond Ehrwald biedt uitzicht op het berglandschap van vier landen. Maar ook als de wolken het zicht wat beperken, vindt de 20 minuten durende gratis rondleiding rond de top (behalve bij extreem slechte weersomstandigheden) altijd plaats. En in het ervaringsmuseum 'Faszination Zugspitze“ kom je meer te weten over de geschiedenis van de ontwikkeling van de berg en kun je de bergtop multimediaal van zonsopkomst tot zonsondergang beleven. Voor klimapen warm aan te bevelen: 1725 hoogtemeters omhoog (goede coördinatie vereist) en later naar beneden met de gondel zodat de knieën worden ontzien.

Vanuit de stad het hooggebergte in

Bijna alle bezoekers van Innsbruck leggen de 1500 hoogtemeters tot de Seegrube (resp. de 1800 hoogtemeters naar Hafelekar) comfortabel met de Nordkettenbahnen, rechtstreeks vanuit het centrum van de stad, af. Wie minder haast heeft, kan de route ook te  voet afleggen. Zo ervaar je de nabijheid van stad en bergen nog intensiever en overwin je je gemakzucht.

Ga jij deze zomer nog naar Tirol en ben je dan ook van plan om per kabelbaan de bergen te ontdekken?

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.