Skip to navigation Skip to main content

Respect the Mountains neemt gift in ontvangst

10195 - Respect the Mountains neemt gift in ontvangst

Afgelopen week werd op de Outdoor Beurs in Friendrichshafen stichting Respect the Mountains als een van de winnaars van een gift van 20.000 euro van European Outdoor Conservation Association bekend gemaakt. Deze gift is bedoeld voor hun Envirotrek 'Clean Up' Series. Deze gift zorgt ervoor dat de Envirotrek Series met zekerheid doorgang kan vinden in zowel 2012 en 2013, en voor Europese uitbreiding van de evenementen.

Over de Envirotrek Series

Elk jaar bezoeken 100 miljoen toeristen de Europese Alpen. Al die mensen laten wel hun sporen na in de vormvan afval. Daarom organiseert Respect the Mountains de Envirotrek Series: hikes om van de natuur te genietenen deze gelijk te helpen door - heel simpel -, op te ruimen. In samenwerking met KEEN Footwear organiseertRespect the Mountains al sinds 2009 Envirotrek evenementen in verschillende Europese landen, zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Dit jaar voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk. Een Envirotrek geeft mensen de kans om op een leuke en gemakkelijke manier iets terug te geven aan de natuur, terwijl ze ervan genieten.

Over Respect the Mountains

Respect the Mountains is een Nederlandse non-profit organisatie die een bijdrage wil leveren aan het structurele behoud van de natuur en de leefomgeving in de bergen, en dan met name de Europese Alpen, zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van deze gebieden. Dit doet zij door de individuele internationale bergsporter bewust te maken van de kwetsbaarheid van de Alpen en van de simpele manieren om de negatieve impact van de bergsporter zo klein mogelijk te houden. Dat kan op een leuke, sympathieke manier.

Let’s keep our playground clean!

Envirotrek 2012

  • › 21 juli Schwarzwald, Duitsland
  • › 25 juli Mayerhofen, Oostenrijk
  • › 29 juli Garmisch Partenkirchen
  • › 2 augustus Samoëns, Frankrijk
  • › 5 augustus Peak District, Verenigd Koninkrijk

Hoe doe je mee?

  • › Aanmelden kan via keenfootwear
  • › Kosten: de entree is 10 euro, inclusief een goodiebag aan het einde van de dag
  • › Verder: kinderen zijn welkom en hebben gratis entree tot 12 jaar

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.