Skip to navigation Skip to main content

Bijzondere watervallen in Oostenrijk

10189 - Bijzondere watervallen in Oostenrijk

Het water dat dendert naar beneden en het lawaai dat er bij komt kijken, watervallen zijn een indrukwekkend natuurschouwspel. Oostenrijk kent veel imposante watervallen en langs de meesten kun je ook een prima wandeling maken. Geniet van prachtige uitzichten en van de waternevel. Een verfrissende ervaring die je in Oostenrijk zeker moet meemaken!

Krimmler-waterval

De Krimmler-waterval is gelegen in het reusachtige natuurgebied Hohe Tauern. De waterval is een echte trekpleister voor dagjesmensen. Jong en oud, busladingen worden hier dagelijks onder aan de waterval afgezet. Aan de voet van de waterval zijn 4 parkeerplaatsen en verschillende souvenirwinkeltjes, kiosken en restaurants te vinden. De Krimmler-waterval heeft een valhoogte van 380 meter en behoort hierdoor tot de 5 hoogste watervallen ter wereld. Langs de waterval is een wandelweg te vinden die prachtige uitzichten vrij geeft. Via deze wandelweg kun je in +/- 1.30 uur de oorsprong van de waterval bereiken. Het eerste gedeelte van het pad is rustig en loop je door het bos. Al zigzaggend leidt het pad je steeds steiler berg op. Hoe hoger je komt hoe meer mensen afhaken en hoe rustiger het dus wordt. Ervaar de motregen en de indrukwekkende kracht van het water tijdens een interessant dagje uit.

Randobeek in Russbach am Pass Gschütt

Russbach am Pass Gschütt ligt in de wandelregio Dachstein West. De Randobeek is geen waterval met enorme valhoogtes maar desalniettemin is dit een bijzondere locatie voor een dagje uit. De wandelroute langs de Randobeek zit vol met schatten, waarvan de ‘Schneckenwand’ het hoogtepunt is. De vele fossielen zijn het bewijs van de miljoenen jaar oude geschiedenis van de aarde. Onder vakkundige begeleiding zal je de Randobeek volgen. De route is geschikt voor jong en oud. Voorafgaand aan de route krijg je eerst meer informatie over de geologische ontwikkeling van de regio, aan de hand van de nieuwe fossielententoonstelling.

Bärenschütz-kloof

In het Steiermarkse Almenland is de Bärenschütz-kloof te vinden, één van de mooiste kloven in Oostenrijk. Deze kloof is wegens zijn natuurlijke schatten in 1978 uitgeroepen tot monument en kent zo’n 109 bruggen en 51 houten wandelpaden die je door de kloof leiden. De kloof is omringd door tot 300 meter hoge steile kalkrotsen. Door de kloof heen en tussen de ongetemde watervallen door kun je een wandeling van 1,4 kilometer maken. De onnoemelijke kracht van de natuur en de constante waterdruppels die de stenen hebben uitgehold bezorgen iedere wandelaar een spectaculaire ervaring. De tot 300 meter hoge kalkrotsen getuigen je van een 400 miljoen jaar oude geologische geschiedenis. De kloof is ook een toevluchtsoort voor vele planten en dieren. De Bärenschütz-kloof is een indrukwekkend dagje uit!

Liechtensteinklamm

Het machtige geluid van het water, de met mos bedekte stenen, een legendarische sfeer en zonnestralen, dit zijn de ingrediënten voor een regenboog die ontstaat tussen de fijne waternevel heen. Je zult versteld staan van de kleuren die deze combinatie van elementen kan maken. Dit alles zal je meemaken bij de Liechtensteinkloof bij St. Johann im Pongau in SalzburgerLand. De kloof is ontstaan door de Großarler bergbeek, die zich duizenden jaren lang een weg baande door het gesteente, tot wel 300 meter diep. Tegenwoordig kun je over bruggen en via de kade wandelen door de kloof. Je ogen zullen werkelijk verwend worden door het spel tussen licht en schaduw. Een wandeling door de kloof duurt ongeveer anderhalf uur en het wordt aangeraden dat je rond de middagpauze bij het einde van de kloof bent. Dan vallen namelijk de zonnestralen op de waternevels, de kloof zal dan verlicht worden met alle kleuren van de regenboog.

Weet jij nog bijzondere watervallen?

Zomer Auteur Female9

Over Roosmarijn

Roosmarijn is opgegroeid met de bergen. Hoewel ze eigenlijk alle bestemmingen waar bergen zijn prachtig vindt, is zij het vaakst in Oostenrijk te vinden.