Skip to navigation Skip to main content

European Outdoor Film Tour komt naar Nederland

10150 - European Outdoor Film Tour komt naar Nederland

Buitensportliefhebbers kunnen in oktober weer genieten van de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.). Deze film bestaat uit een aaneenschakeling van de beste outdoor sport documentaires die het afgelopen jaar in de wereld zijn verschenen. In verschillende theaters in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag wordt de twee uur durende film getoond.

Adembenemende expeditiedocumentaires

Of het nu gaat om ski- of bergtoeren, klimmen, mountainbiken of freeriden - elke extreemsporter doet dat op zijn geheel eigen manier. De film laat unieke expeditiedocumentaires zien, waarin de vier stoere Baffin Babes 1200 km afleggen door de Arctische woestijn. Emma Simonsson over de tocht: “Wij zijn niet van die types die proberen supercool te zijn. Met ijs in de baard enzo…  Wij zijn gewoon graag buiten!”. Ook boulder klimsters Anna Stöhr en Juliane Wurm zijn echte bikkels. Zij zullen voor het eerst spleetklimmen onder begeleiding van de Amerikaanse klimlegende Lynn Hill.

De E.O.F.T. biedt naast deze adembenemende documentaires een uitzonderlijke skifilm op de Lofoten, een spectaculaire kajakexpeditie in Kongo en de eerste winterse beklimming van de Gasherbrum II (8034m). We nemen een kijkje door de lens van fotograaf en cameraman Mickey Smith die van de zee zijn werkplek heeft gemaakt. En het wiel en de plastic zak worden nieuw leven ingeblazen, terwijl highliner Sebastién Brugalla en zijn team een koord spannen in zowel het Mont Blanc massief als tussen de wolkenkrabbers van Parijs.

Van noord naar zuid

Het E.O.F.T.-team reist van 15 t/m 24 oktober door Nederland. De film wordt iedere avond in een andere stad gepresenteerd. Vanwege groeiende populariteit wordt het tourschema dit jaar in Nederland uitgebreid met extra vertoningen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht én bezoekt de E.O.F.T. voor het eerst theaters in Roosendaal, Woerden en Den Bosch.

Het programma

De E.O.F.T. biedt een avondvullend programma met een warm welkom in de foyer van het theater. Onder het genot van een kopje koffie of thee is de sportieve sfeer goed te proeven. Alle bezoekers kunnen meedoen aan de loterij door de achterkant van het entreeticket in te vullen en in te leveren in het theater. Vlak na de pauze worden de prijswinnaars bekend gemaakt van collectors items uit de E.O.F.T. shop. Ook de jubileum dvd met de beste films uit 2010 zal in de shop beschikbaar zijn.

Tickets

Wie verzekerd wil zijn van een plaats kan kaarten in de voorverkoop aanschaffen in de filialen van Bever Zwerfsport. Klik hier voor adressen en een routebeschrijving.

Voor de show in Roosendaal zijn kaarten beschikbaar bij Outdoor Travel, in Den Bosch bij Schneider Outdoor en in Woerden bij Zwerfkei Outdoor Travel Centre. .
Prijzen: Voorverkoop € 12,- aan de deur: € 14,-

Meer informatie over de films en het tourschema zijn online te vinden.
Bekijk nu alvast de trailer!

Indebergen mag 2x 2 kaarten voor dit filmfestival weggeven! Wil jij hiervoor in aanmerking komen stuur dan een mailtje naar [email protected] Geef meteen aan naar welke voorstelling je zou willen gaan. Wij verloten de kaarten onder de inzenders.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.