Skip to navigation Skip to main content

Wellness boerderijen in Zuid-Tirol

Volledige ontspanning voor lichaam en geest. Dat is de belofte van de nieuwe wellness en Kneipp-programma’s van vakantieboerderij aanbieder Roter Hahn in Zuid-Tirol (Italië). Op gespecialiseerde wellness-farms introduceert Roter Hahn een nieuwe aanpak op het gebied van wellness. Die bestaat uit een combinatie van (lichaams)behandelingen, gastronomie, outdoor-activiteiten en ontspanning. De berglucht, natuurlijke kruiden en wellness-producten hebben een aantoonbaar positief effect op de ontspanning en gezondheid.

Iedere wellnessboerderij is anders

Elke wellness-boerderij heeft eigen arrangementen en outdoor-activiteiten. Sommige eigenaren nemen hun gasten mee naar een bergtop om vanaf daar de indrukwekkende zonsopgang over de Alpen te aanschouwen, anderen nodigen je uit voor het maken van een paardrijtocht. Bij terugkomst wacht een natuur-bad of een weldadige behandeling met Kneipp- of andere producten. Elke boer laat zijn gasten ook proeven en genieten van de verse producten van de eigen boerderij.

Behandeling voor elk kwaaltje

In Zuid-Tirol hebben ze een bad voor elk kwaaltje: een verzorgend karnemelkbad, een ontspannend appelaromabad.... Maar dé Zuid-Tiroolse manier om tot rust te komen, is een hooibad. Meer dan een eeuw geleden ontdekten de plaatselijke boeren dat hun vermoeidheid en pijn na een dag hard labeur verdwenen was na een nacht slapen in vers hooi gemengd met kruiden uit de alpenweiden, zoals vrouwenmantel, tym en edelkruid. Een hooibad activeert het immuunsysteem, ontspant de spieren en zou relaas bieden tegen reumaklachten.

Boerderijhoppen

In Zuid-Tirol hoef je je niet te beperken tot een verblijf in één vakantieboerderij van Roter Hahn. Je kunt ook ‘boerderijhoppen’ en op die manier kennismaken met wat de verschillende vakantieboerderijen qua activiteiten in petto hebben. Je kunt er eveneens op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde Boerencafé’s of ‘Buschenschänke’. De boeren serveren er hun eigen geproduceerde producten zoals zelfgemaakte vruchtensappen, typische gerechten als ‘Schlutzer’(deegenvelopjes met spinazievulling), ‘Graukäse’ (typische alpenkaas op basis van melkwei), ‘Kaminwurzen’ (gerookte worstjes) en natuurlijk hun zelfgemaakte wijnen

Vital-programma bij boerderij Niederhof

Een voorbeeld van zo´n wellnessfarm is boerderij Niederhof in de buurt van het mondaine Meran. Alles staat hier in het teken van zorgeloos genieten. Relaxen krijgt een andere dimensie. Alle mogelijke behandelingen die je kunt verzinnen zijn hier voor handen. Mocht je na al dat ontspannen de behoefte krijgen om actief bezig te zijn, dan biedt het privé bos achter de boerderij uitkomst. Natuurlijk worden er voor het ontbijt en het diner de nodige natuurlijke eigen producten gebruikt.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.