Skip to navigation Skip to main content

3 juli Sella Ronda Bike Day

Op 3 juli 2011 zijn de bergpassen in de Dolomieten alleen voor fietsers toegankelijk. Op deze Sella Ronda Bike Day zijn de mooiste bergwegen in het Italiaanse Zuid-Tirol niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Dit betekent dat wielrenners, mountainbikers en toerfietsers nog meer kunnen genieten van de indrukwekkende natuur. Op 18 september 2011 wordt deze dag nog eens overgedaan.

Fietsen door de Dolomieten

De Sella Ronda Bike Day staat open voor alle fietsliefhebbers en registratie is niet nodig. Restaurants langs de passen bieden de deelnemers flesjes water en energierepen aan. Op de fiets kan deze dag, zonder verstoring door auto’s en motoren, intens van de schoonheid van de Dolomieten worden genoten. Die wordt gekenmerkt door de afwisseling van groene weides, verticale rotsformaties en een steeds veranderend kleurenspel. Deze uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en belangrijke geologische processen waren voor de Unesco de belangrijkste criteria voor de recente erkenning als Werelderfgoed.

De route

Op 3 juli is het mogelijk om de beroemde Sella Ronda, de route over de 4 passen rond de Sellagroep, te maken zonder dat je last hebt van uitlaatgassen en lawaai. Deelname aan de Sella Ronda Bike Day kan vanuit alle vier de dalen: Alta Badia, Val Gardena, Val di Fassa of vanaf Arabba. De ongeveer 70 km lange tocht voert over de passen Passo di Gardena, Passo di Sella, Passo Pordoi en Passo Campolongo. Onderweg moet een hoogteverschil van in totaal 1800 hoogtemeters worden bedwongen.

Zuid-Tirol

De Sella Ronda Bike Day wordt verreden in de Italiaanse regio Zuid-Tirol/Südtirol. Met ruim 300 dagen zon per jaar en de prachtige Dolomieten leent de omgeving zich uitstekend voor een fietsvakantie. Niet alleen voor mountainbikers en wielrenners zijn er aantrekkelijke tochten, ook voor de recreatieve fietser liggen de nodige routes klaar. Waaronder een wijnroute waarbij je onderweg verschillende Zuid-Tiroolse wijnen proeft. In totaal liggen er in Zuid-Tirol meer dan 600 kilometer aan fietspaden.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.