Skip to navigation Skip to main content

Schatten zoeken anno 2011

10114 - Schatten zoeken anno 2011

Een piraat verstopte vroeger altijd zijn kostbare schat. Vaak deed hij dat op de meest moeilijkbereikbare plaatsen. Diep in de jungle, tussen de palmbomen op een onbewoond eiland of ergens op de zeebodem. De piraat moest dan deze plek markeren, want anders kon hij zijn schat niet meer terug vinden. Schattenzoekers hadden er altijd een hele kluif aan om zo een schat te vinden. Gelukkig bestaat er tegenwoordig GPS en Geocaching, waardoor een schat zoeken leuk en spannend wordt!

De natuur in

Aan de hand van een GPS en de opgegeven coördinaten ga je op pad. De ‘caches’, oftewel schatten, zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden waardoor het leuk wordt voor jong en oud. Een ‘cache’ kan op verschillende plekken liggen en ze zijn verspreid over de hele wereld. Het zijn meestal kleine doosjes (van plastic en waterdicht) met daarin een kleine schat. In deze doosjes zitten vaak leuke hebbedingetjes, wegwerpcamera’s of speelgoed. Als je de schat heb gevonden, dan kan je er voor kiezen om de inhoud van de schat daar te laten of om in te ruilen. De schat gewoonweg meenemen kan niet. Zo heeft de volgende geocacher ook wat. Dankzij geocaching kom je op mooie, bijzondere plekken waar je normaal nooit zou komen.

geocaching met de familie

Steeds populairder onder avonturiers

Al meer dan 1.3 miljoen mensen doen aan geocaching wereldwijd. Er bestaan verschillende websites waar je het avontuur op kan starten en waar je je verhalen kan delen. Op deze websites staat uitgebreid uitgelegd hoe geocaching werkt en hoe je de coördinaten bemachtig. De Nederlandse sites voor geocaching zijn www.geocaching.nl en www.opencaching.nl. OpenCaching heeft ook een handige app voor je mobiele telefoon. Zo wordt het zoeken naar de schat nog leuker en je bent sneller op de hoogte van nieuws rondom jouw ‘caches’. Mensen van over de hele wereld houden de ‘caches’ in de gaten en je komt altijd wel wat grappigs tegen in één van de doosjes.

Het lijkt mij een hele leuke bezigheid om met de familie een keer te doen. Vooral met kleine kinderen is dit erg grappig (en stiekem ben ik zelf ook wel nieuwsgierig naar dit spel). Doe jij aan Geocaching? Lijkt het je wat?

Zomer Auteur Female2

Over Kirsten

Kirsten verkent de bergen het liefst met de trein of per voet en blijft zich altijd verwonderen over de schoonheid van de Alpen. Haar maak je gelukkig met een uitdagende hiketocht, een overheerlijke lunch, een mooie treinreis en een goed glas (rode) wijn.