Skip to navigation Skip to main content

Ontdek Freiburg

10108 - Ontdek Freiburg

Een plek die misschien niet zo bekend is onder Nederlanders – maar zeker de moeite waard is – is Freiburg im Breisgau. Deze stad gaat verborgen in het Zwarte Woud en is een van de mooiste steden in dit gebied. Freiburg heeft de allure van een middeleeuwse stad, maar is net zo modern als enig andere grote stad.

De krokodil van Freiburg

Freiburg heeft veel te bieden. Je kan lekker slenteren door de stad, op je gemakje alle winkeltjes af of je bezoekt alle bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Zoals het oude stadshuis, de oude markt of één van de twee torens, die ooit deel uit maakten van een stadsmuur. Bezoek ook de krokodil van Freiburg. De krokodil zwemt volgens de legende in de gracht rondom het kleine eilandje. Dit eiland staat vol met schattige huisjes. Er is voor ieder wat wils: kinderen spelen in de minigrachtjes van Freiburg en studenten feesten er op los in de Kamikaze. Er kan gewandeld worden door de bergen of gegeten worden bij één van de 400 restaurants die Freiburg rijk is.

Münster

Waar je Freiburg wel van kunt kennen, is de Münster. Deze dom staat in het midden van het centrum en is een architectonisch hoogtepunt. De 116 meter hoge toren geldt als een meesterwerk van de gotische bouwkunst. Het is heel interessant om een rondje te lopen om de dom heen, want er staan zoveel beelden op de Münster dat je elke keer wat nieuws ontdekt. De Münster heeft ook heel wat invloed op Nederland gehad. Zo was de Münster de inspiratiebron voor de Domtoren in Utrecht en de Toren van Leeuwarden.

Universiteitsstad Freiburg

De Albert-Ludwigs Universiteit van Freiburg werd in 1457 gesticht door de Habsburgse Albrecht VI van Oostenrijk. Het complex is zeer groot en beslaat bijna heel Freiburg. Het deel dat midden in de stad staat is zeker het bezoeken waard. De universiteit kent een aantal Nobelprijswinnaars zoals Adolf Otto Reinhold Windaus, George de Hevesy, Hans Krebs, Hans Jensen, Georges J. F. Köhler en Mario J. Molina. De universiteit heeft er voor gezorgd dat Freiburg een bruisende stad is geworden.

Glooiende heuvels

Omdat Freiburg in het Zwarte Woud ligt, is het een mooie plek om te wandelen. De omgeving van Freiburg is bergachtig en het is de ideale plek voor natuurliefhebbers. Naast prachtige wandeltochten door het Zwarte Woud, kan je in de omgeving ook genieten van bijzondere kuuroorden. De omgeving van Freiburg telt namelijk een aantal warme bronnen, waar je heerlijk in kan ontspannen. Freiburg begint aan de voet van de Schlossberg. Deze (kleine) berg is een mooie plek om te wandelen nadat je de stad hebt gezien. Boven aan de Schlossberg heb je een prachtig uitzicht over Freiburg. Halverwege de klim is er een restaurantje waar je de witte wijn kan drinken, waar deze regio zo beroemd om is.

Freiburg is een tweede thuis voor mij en ik kan niet wachten tot ik weer terugga. Ben jij wel eens in Freiburg geweest? Of ben je van plan er heen te gaan?

Zomer Auteur Female2

Over Kirsten

Kirsten verkent de bergen het liefst met de trein of per voet en blijft zich altijd verwonderen over de schoonheid van de Alpen. Haar maak je gelukkig met een uitdagende hiketocht, een overheerlijke lunch, een mooie treinreis en een goed glas (rode) wijn.