Skip to navigation Skip to main content

Klimmen en klauteren in het Amsterdamse Bos

10103 - Klimmen en klauteren in het Amsterdamse Bos

Sinds enkele dagen is het klimbos in het Amsterdamse Bos weer open! Klauter hoog in het bos van boom naar boom via ladders, touwen, tokkelbanen en bruggen. Het klimpark heeft 8 verschillende klim parcoursen, 100 klimonderdelen en een speelbos voor de allerkleinsten. Avontuur voor jong en oud!.

Fun Forest Amsterdam

Het Fun Forest is te vinden achter bezoekerscentrum De Molshoop in het Amsterdamse bos. Door de opbouw van de 8 verschillende parcoursen kunnen kinderen vanaf acht jaar (1.30m) naar hartenlust klimmen. De touwladders, bruggen en tokkelbanen bevinden zich op 5 tot 15 meter hoogte. Het klimmen duurt (inclusief verplichte instructie) maximaal 3 uur. Naast sportieve activiteiten biedt Fun Forest ook natuurgerichte educatieve programma's aan rondom het klimpark.

Veiligheid voorop

Iedere bezoeker kan op verschillende hoogten z’n eigen grenzen verleggen. Niets moet, alles mag! Een team van professionele klimmers zorgt voor de veiligheid. Alle deelnemers krijgen een uitgebreide veiligheidsinstructie en klimset met een veiligheidsgordel en –helm. De klimgordel is te allen tijde gezekerd aan de veiligheidskabel met behulp van twee karabijnhaken. Als je klaar bent met een onderdeel, haak je eerst een karabijnhaak in bij het volgende onderdeel en daarna haak je pas de tweede karabijnhaak bij. Op deze manier ben je altijd gezekerd en kan je geheel zelfstandig op je persoonlijke ontdekkingsreis door de bomen gaan!

Dagprogramma

Naast het reguliere klimmen en klauteren in de bomen is het ook mogelijk om deel te nemen aan een compleet dagprogramma. Zo is er een teambuildingsprogramma; dit bestaat uit een aantal klim- en klauteropdrachten, denkopdrachten en spelvormen; voor ieder wat wils. Het Fun Forest biedt verschillende groepsarrangementen aan met elk weer een andere unieke samenstelling van activiteiten. De verschillende activiteiten en programma’s van klimpark Fun Forest vormen een goede dagvulling voor bijvoorbeeld een schoolreisje, introductieprogramma, teamuitje of kinderpartijtje.

Nachtklimmen

Op enkele dagen in het jaar wordt het klimmen nog spannender gemaakt! Dan moet er namelijk geklommen worden in het pikkedonker! Met een speciale lamp op je helm baan je je een weg door het donkere klimbos. Extra spannend, extra leuk! Op 7 mei 2011 is er weer een speciale klimnacht.

Om te klimmen hoef je helemaal niet naar de Alpen, het kan gewoon in eigen land! Heb jij het klimparcours in het Amsterdamse Bos al eens overwonnen? Laat een reactie achter!

Fun Forest is te vinden achter bezoekerscentrum De Molshoop aan de Bosbaan, te Amsterdam.

Meer informatie: www.funforest.nl

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.