Skip to navigation Skip to main content

Win een droombaan in Graubünden

10102 - Win een droombaan in Graubünden

Evenals vorig jaar geeft de regio Graubünden in Zwitserland weer 7 droombanen weg. Zou jij wel eens treinmachinist op een Zwitserse trein willen zijn, een groep willen begeleiden als mountainbikegids, of aan de slag gaan als bergboer? Solliciteer dan nu naar één van deze droombanen!

Groot succes

De droombaanactie van vorig jaar was een groot succes, meer dan 2.100 actieve deelnemers en ruim 35.000 internetbezoekers. Reden genoeg dus voor een tweede editie van deze leuke actie. Er zijn in totaal zeven, niet-alledaagse verblijven van een week te winnen in Graubünden. Vanaf heden kun je solliciteren op de eerste 3 banen.

Machinist bij de Rhätische Bahn

Dit is een unieke kans voor echte treinfanaten: je kunt een week aan de slag als machinist bij de legendarische Rhätische Bahn. In de week van 22 tot 28 mei controleer je het spoor met de baanwachter, ga je mee als treinbeambte en beleef je een spannende rit met de machinist

Leven als een kaasmaker op de berg

Een droombaan voor iedereen die er wel eens even echt tussenuit wil: je slaapt in het stro, maakt kaas en hoedt de geiten. Je wordt beloond met prachtige zonsopkomsten en het beste bergontbijt in heel Graubünden. Uitslapers hebben bij deze droombaan geen kans – het bergpanorama en deze unieke ervaring zijn echter een schitterende beloning voor nieuwsgierige vroege vogels. Je gaat van 7 tot 14 augustus ‘aan de slag’

Een week als non in Engadin Scuol

Een reis naar een andere eeuw – en misschien ook wel naar je eigen ziel. In het 1.500 jaar oude klooster St. Johann in Müstair word je met benedictijner gastvrijheid ontvangen. Bezinning en meditatie bepalen de dagen in het klooster St. Johann, dat tot het UNESCO-Wereldcultuurerfgoed behoort. Leven in het ritme van bidden en werken waarbij het dagelijkse leven even verder weg dan ooit lijkt. Het motto van deze droombaan: genieten van de stilte.

Hoe solliciteren?

Vind je een baan leuk? Ga dan naar de website van droombaan, klik op 'Nu solliciteren' en stuur een korte sollicitatietekst. Laat weten waarom iedereen juist op jou moet stemmen en upload een goede foto van jezelf. De tien kandidaten met de meeste 'fanstemmen' komen in de eindronde. Een team van experts van Graubünden Toerisme kiest uiteindelijk de winnaar.

Stemmen en winnen

Bij iedere droombaan hoort ook een droomprijs. Nodig je vrienden uit om te stemmen. Hoe meer stemmen jij krijgt, des te meer kans je maakt op de droombaan. En misschien wint een van je vrienden ook nog een droomprijs ter waarde van € 7.000,-.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.