Skip to navigation Skip to main content

De lekkerste kaiserschmarrn van Oostenrijk

10055 - De lekkerste kaiserschmarrn van Oostenrijk

Ik ben dol op kaiserschmarrn. Volgens mij is het eigenlijk bedoeld als toetje, maar het is ook een perfecte lunch, tussendoortje, diner en ik zou er zelfs de dag mee kunnen beginnen. Dus wanneer wij in het Alpbachtal de tip krijgen waar je “de lekkerste kaiserschmarrn van Oostenrijk” kan eten is het niet de vraag óf, maar wannéér we die gaan eten, we zijn hier immers maar 2 dagen!

Smal bergweggetje

Zottahof is een “boerengasthof” en ligt boven het prachtige dorpje Alpbach. Ons drukke wandel- en fietsschema heeft geen gaatje om te voet naar Zottahof te gaan, maar volgens Leo van het VVV kan je er makkelijk met de auto komen. Dat klopt.....maar je moet niet bang zijn voor een smal bergweggetje! We rijden achter het congrescentrum van Alpbach langs, waarna je op de weg komt die naar Zottahof leidt. Op een gegeven moment houdt de bebouwing op en leidt een smalle weg verder omhoog. Een bocht, nog een bocht en nog eentje, we vragen ons af of we wel goed rijden. Honderd meter nadat we aan wandelaars de weg hebben gevraagd bereiken we de boerenhoeve van Gitta: Zottahof. Veel hout en gekleurde bloemen geven deze boerderij een prachtige uitstraling.

Echt de lekkerste

We nemen plaats op het terras met een geweldig uitzicht over het Alpbachtal. Helaas is het weer vandaag niet zo mooi, maar we kunnen ons goed voorstellen hoe het zou zijn als de lucht strakblauw zou zijn. Gitta neemt onze bestelling op en begint te lachen als we zeggen dat we de “lekkerste kaiserschmarrn van Oostenrijk” graag willen bestellen. De wandelaars om ons heen (wij zijn de enigen die lui met auto zijn gekomen) bevestigen direct dat dit een erg goede keus is. Tien minuten later worden er 2 grote borden met heerlijk verse kaiserschmarnn geserveerd, en ze smaken nog beter dan ze eruit zien. Dit zijn echt de allerlekkerste die ik ooit gegeten heb en geloof me; ik heb er heel wat getest!

Zum wohl!

Gitta komt langs met een dienblad met schnaps en deelt ze uit aan haar gasten op het terras: “zum wohl!”. Het eten is niet alleen lekker, ook de sfeer in Zottahof is erg gezellig. Iedereen kletst wat met elkaar en deelt ervaringen over mooie wandel- en mountainbikeroutes. Na 1,5 uur genieten stappen we op; we moeten nog een wandeling maken én naar de kleinste stad van Oostenrijk, Rattenberg, dus we hebben het “druk”.

Ook in de winter is Zottahof geopend. Je kan er dan ook per auto of taxi komen en, als je wilt, met de rodel naar beneden.

Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door:
Alpbachtal Seenland Tourismus en Communigate

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.