Skip to navigation Skip to main content

Tirol: de ideale plek om te trainen!

10050 - Tirol: de ideale plek om te trainen!

De gelukkige voetballiefhebbers die in de periode van 5 t/m 11 juli toevallig in de omgeving van het Stubaital (Tirol) zijn, kunnen niemand minder dan de spelers van Ajax in levende lijve aan het werk zien. Ajax heeft het Stubaital gekozen als locatie van hun jaarlijks terugkerende trainingsstage aan het begin van het seizoen. Tirol is al jarenlang een populaire regio voor trainingsstages op hoogte.

Ajax

De belangrijkste redenen voor Ajax om voor het Stubaital te kiezen, zijn de vele voetbalstadions en voetbalvelden van hoge kwaliteit. Ook de grote keuze uit luxe hotels was een doorslaggevende factor voor trainer Martin Jol en zijn staf. Ajax speelt twee oefenwedstrijden in Tirol, tegen het Egyptische Al Ahly en tegen het Roemeense Rapid Boekarest. De selectie is nog verre van compleet; een groot aantal spelers van Ajax is op dit moment nog in Zuid-Afrika actief op het WK voetbal.

Populaire bestemming

Dat Tirol een populaire bestemming is voor trainingsstages van voetbalteams bleek vorige maand nog maar eens. In de periode van 19 mei tot 1 juni was het Nederlands elftal in Seefeld voor hun trainingsstage in aanloop naar het Wereld Kampioenschap in Zuid-Afrika. Ook zij genoten van de prima faciliteiten op en rondom het veld. De spelers trainden in Seefeld op een hoogte van 1200 meter om zich zo voor te bereiden op de grote hoogtes in Zuid-Afrika. Niet alleen de Nederlandse sporters hebben het comfort van trainen in Tirol ontdekt, eerder waren er al landen al Spanje en Tsjechië en grote clubs als Galatasaray  en HSV op bezoek in dit gebied.

Voetballen op hoogte

Dat voetballen op grote hoogte een bepaalde uitwerking heeft op de spelers is duidelijk, maar geen van de spelers van het Nederlands elftal wist precies wat hem te wachten stond. De specialisten rondom de teams weten het wel; op grote hoogte zit er minder zuurstof in de lucht waardoor je sneller buiten adem bent. Door eerst een hoogtestage in Seefeld te houden, raakten de spelers langzaam gewend aan de hoogte. Toch zijn er ook critici die beweren dat een hoogtestage pas nut heeft vanaf een hoogte van 2000 meter. Laten we met z’n allen maar hopen dat het goed genoeg is geweest en dat Nederland, met dank aan de hoogtestage in Tirol, met de wereldbeker thuiskomt! De eerste grote test is vanmiddag, als Nederland het opneemt tegen Brazilië. Ik ga er goed voor zitten en hoop natuurlijk dat de oranje leeuwen winnen van de gele kanaries!

Bron foto's: seefeld.com

Zomer Auteur Female

Over Simone

De bergen zijn de grote hobby van Simone. Ze gaat er ieder jaar naartoe en houdt van letterlijk álles dat met de bergen te maken heeft.